krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

nu
nu
0 12.08.2018 09:43:41

RADI SE IMAMO, PA KAJ!? Športna ikona z najbolj EPSKIM SPOROČILOM hrvaško-srbskega PRIJATELJSTVA!

Luka Modrić in Novak Đoković
Reuters
Česa takega niste prebrali še nikoli.

Mišičasta lepotica Sandra Perković je še petič zapored postala evropska prvakinja v metu diska, ob tem pa je hrvaška športna super zvezdnica, znana po izjemno kritičnem odnosu do kakršnegakoli nacionalizma tako na hrvaški kot na srbski strani, postregla že z neverjetnim, resnično epskimi izjavami v intervjuju za Novosti. Z besedami, ki tako na Hrvaškem kot v Srbiji odmevajo bolj, kot je kadarkoli odmevalo karkoli podobnega. In to z zelo dobrim razlogom. 

Zapis v nadaljevanju v prostem prevodu iz hrvaščine objavljamo v celoti in lahko se boste prepričali, za kako fantastičen, vsega posnemanja vreden sestavek gre.

"Mislim, kakšna groza, Srbi navijajo za Hrvate in obratno. Ma odlično, če to komu ni všeč. Obe državi sta tu, kjer sta, ker politikom kaj ni bilo všeč. Šport ne pozna meja, zato je normalno, da mi navijamo za Novaka Đokovića, on za naše nogometaše, mi za srbsko Ivano, Srbi za naše Barakude, pa spet mi za njihove Delfine (vzdeva obeh vaterpolskih reprezentanc, op. p.). Mi smo športniki, vsi se borimo z enim, športnim srcem, vsi smo znotraj iz krvi in mesa. Ne prihajamo iz bogatih dežel, vsi skupaj smo imeli težjo pot, zato se držimo skupaj. Radi se imamo, pa kaj!? Ko Američanu pripovedujem štose iz Hrvaške, me debelo gleda. Ko govorim našemu človeku - s tem mislim Srba, Hrvata in še koga s teh prostorov - bo rekel: 'Saj moja mama počne enako'. Nismo ista država, in prav je tako, toda imamo iste navade, mučili so nas isti problemi, stokrat bolje se razumem s Srbkinjo ali Srbom kot z Angležinjo ali Angležem. Ko sem bila mlada in sem si na tekmovanji še delila sobo, sem si jo vedno s Srbkinjo. Pa s skom si jo boš, če ne s kom našim!?."  

Članki iz rubrike