Jennifer Lopez Odkrito.si

Z zasebnimi nastopi služi vrtoglave zneske

MEGLA Svet24.si

Tedenski horoskop: naprej po poti, čeprav ...

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

janković_lokalne volitve 18 Svet24.si

Janković slavi, Janša pa o tem, kdo ga lahko ...

lakner1 - foto Andrej Kriz Svet24.si

Za 30 kilogramov lažji pevec Žiga Lakner se ...

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Iryna Osypenko Nemec Njena.si

Koga je izbrala Iryna Osypenko?

nu
nu
0 12.08.2018 09:43:41

RADI SE IMAMO, PA KAJ!? Športna ikona z najbolj EPSKIM SPOROČILOM hrvaško-srbskega PRIJATELJSTVA!

Luka Modrić in Novak Đoković
Reuters
Česa takega niste prebrali še nikoli.

Mišičasta lepotica Sandra Perković je še petič zapored postala evropska prvakinja v metu diska, ob tem pa je hrvaška športna super zvezdnica, znana po izjemno kritičnem odnosu do kakršnegakoli nacionalizma tako na hrvaški kot na srbski strani, postregla že z neverjetnim, resnično epskimi izjavami v intervjuju za Novosti. Z besedami, ki tako na Hrvaškem kot v Srbiji odmevajo bolj, kot je kadarkoli odmevalo karkoli podobnega. In to z zelo dobrim razlogom. 

Zapis v nadaljevanju v prostem prevodu iz hrvaščine objavljamo v celoti in lahko se boste prepričali, za kako fantastičen, vsega posnemanja vreden sestavek gre.

"Mislim, kakšna groza, Srbi navijajo za Hrvate in obratno. Ma odlično, če to komu ni všeč. Obe državi sta tu, kjer sta, ker politikom kaj ni bilo všeč. Šport ne pozna meja, zato je normalno, da mi navijamo za Novaka Đokovića, on za naše nogometaše, mi za srbsko Ivano, Srbi za naše Barakude, pa spet mi za njihove Delfine (vzdeva obeh vaterpolskih reprezentanc, op. p.). Mi smo športniki, vsi se borimo z enim, športnim srcem, vsi smo znotraj iz krvi in mesa. Ne prihajamo iz bogatih dežel, vsi skupaj smo imeli težjo pot, zato se držimo skupaj. Radi se imamo, pa kaj!? Ko Američanu pripovedujem štose iz Hrvaške, me debelo gleda. Ko govorim našemu človeku - s tem mislim Srba, Hrvata in še koga s teh prostorov - bo rekel: 'Saj moja mama počne enako'. Nismo ista država, in prav je tako, toda imamo iste navade, mučili so nas isti problemi, stokrat bolje se razumem s Srbkinjo ali Srbom kot z Angležinjo ali Angležem. Ko sem bila mlada in sem si na tekmovanji še delila sobo, sem si jo vedno s Srbkinjo. Pa s skom si jo boš, če ne s kom našim!?."  

Članki iz rubrike