rosvita02 Odkrito.si

Priznanje: Rosvita Pesek spregovorila o prepirih z...

Ana_Bar_091 Svet24.si

Jasna Kuljaj povedala, kakšna bo njena prihodnost

marjan ogorevc Petisvet.si

Marjan Ogorevc: Človek lažje najde smisel ...

Vrtec_3 Svet24.si

Drama v vrtcu: Zalezovala je celo babice in dedke ...

camila s krono Svet24.si

Camilla bo kraljica, ker je tak zakon!

lado 7 Njena.si

Andrej Škufca razkril spol in ime otroka

Ana Dolinar Njena.si

Ana Dolinar bo spet mamica

nu
nu
0 12.08.2018 09:43:41

RADI SE IMAMO, PA KAJ!? Športna ikona z najbolj EPSKIM SPOROČILOM hrvaško-srbskega PRIJATELJSTVA!

Luka Modrić in Novak Đoković
Reuters
Česa takega niste prebrali še nikoli.

Mišičasta lepotica Sandra Perković je še petič zapored postala evropska prvakinja v metu diska, ob tem pa je hrvaška športna super zvezdnica, znana po izjemno kritičnem odnosu do kakršnegakoli nacionalizma tako na hrvaški kot na srbski strani, postregla že z neverjetnim, resnično epskimi izjavami v intervjuju za Novosti. Z besedami, ki tako na Hrvaškem kot v Srbiji odmevajo bolj, kot je kadarkoli odmevalo karkoli podobnega. In to z zelo dobrim razlogom. 

Zapis v nadaljevanju v prostem prevodu iz hrvaščine objavljamo v celoti in lahko se boste prepričali, za kako fantastičen, vsega posnemanja vreden sestavek gre.

"Mislim, kakšna groza, Srbi navijajo za Hrvate in obratno. Ma odlično, če to komu ni všeč. Obe državi sta tu, kjer sta, ker politikom kaj ni bilo všeč. Šport ne pozna meja, zato je normalno, da mi navijamo za Novaka Đokovića, on za naše nogometaše, mi za srbsko Ivano, Srbi za naše Barakude, pa spet mi za njihove Delfine (vzdeva obeh vaterpolskih reprezentanc, op. p.). Mi smo športniki, vsi se borimo z enim, športnim srcem, vsi smo znotraj iz krvi in mesa. Ne prihajamo iz bogatih dežel, vsi skupaj smo imeli težjo pot, zato se držimo skupaj. Radi se imamo, pa kaj!? Ko Američanu pripovedujem štose iz Hrvaške, me debelo gleda. Ko govorim našemu človeku - s tem mislim Srba, Hrvata in še koga s teh prostorov - bo rekel: 'Saj moja mama počne enako'. Nismo ista država, in prav je tako, toda imamo iste navade, mučili so nas isti problemi, stokrat bolje se razumem s Srbkinjo ali Srbom kot z Angležinjo ali Angležem. Ko sem bila mlada in sem si na tekmovanji še delila sobo, sem si jo vedno s Srbkinjo. Pa s skom si jo boš, če ne s kom našim!?."  

Članki iz rubrike