tanja žagar Odkrito.si

Tanja Žagar tega ni mogla obdržati zase!

IMG_5081 Svet24.si

Kemal iz serije Moja boš bo prvič postal očka

Jesen Petisvet

Čaka nas pretresljiva jesen 2018!

voznik avtobusa, najstnik Svet24.si

VIDEO: Šolar je stekel pred avtobus, žalil ...

Mary Svet24.si

Šokantni urnik danske princese v New Yorku

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

tanja ribič Njena.si

Tanja Ribič navdušila s fotografijo v spodnjem ...

STA
STA
0 17.06.2018 19:43:33

Anita Horvat druga v Avstriji

Drago Wernig - TAKA
Slovenska rekorderka Anita Horvat je na atletskem mitingu v Linzu v Avstriji v teku na 400 m zasedla drugo mesto s časom 52,48 sekunde. Le s šestimi stotinkami prednosti je zmagala Poljakinja Anna Kielbasinska (52,42).

"Moram reči, da sem zadovoljna s tekom, saj so bili težki, vetrovni pogoji. Na koncu sem bila druga za Kielbasinsko. Na koncu zadnji ravnine je nisem videla in me je prehitela v zadnjih metrih. Prej sem bila večji del pred njo. Imela pa sem srečo, da je bila zraven, sicer bi verjetno tekla še počasneje, tako pa je bila tudi za spodbudo. Pred tekom se nisem počutila dobro, hotela sem teči blizu izida sezone, vendar mi tokrat to žal ni uspelo," je dejala Horvatova.

Pred tem je 8. junija v poljskem Chorzowu v zelo močni konkurenci zasedla sedmo mesto z njenim najboljšim časom sezone. Z 52,07 sekunde se je tedaj zelo približala svojemu slovenskemu rekordu (51,94), ki ga je dosegla 14. julija lani v Bydgoszczu.

Tokrat je v Avstriji še tretjič potrdila normo (53,40) za evropsko prvenstvo avgusta v Berlinu, prvič ji je to uspelo že na njeni prvi tekmi v letošnji sezoni.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike