Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 17.06.2018 16:08:34

Alonso ob debiju do zmage v Le Mansu

Reuters
Nekdanji dvakratni svetovni prvak v formuli 1 Španec Fernando Alonso se je s sovoznikoma Švicarjem Sebastienom Buemijem in Japoncem Kazukijem Nakajimo ob premiernem nastopu z ekipo Toyote veselil zmage na tradicionalni avtomobilistični dirki 24 ur Le Mansa.

Šestintridesetletni svetovni prvak v formuli 1 iz leta 2005 in 2006 ima zdaj v vitrinah še drugo pomembno zmago od treh ciljev v karieri. Naslovom svetovnega prvaka v formuli 1 je dodal Le Mans, še naprej pa si želi tudi zmago na dirki 500 milj Indianapolisa, kjer mu je spodletelo lani, a to ostaja cilj za naslednje sezone.


Ne gre spregledati, da je Alonso prvi debitant Le Mansa, ki mu je z ekipo uspelo osvojiti tako najboljši startni položaj kot končno zmago. Drugo mesto je osvojila druga ekipa Toyote z Japoncem Kamuijem Kobayashijem, Argentincem Josejem Marío Lopezom in Britancem Mikeom Conwayjem. Velja dodati, da se je po lanski zmagi s tekmovanja umaknil Porsche, zato je bila toyota edini proizvajalec, ki je zagotovil opremo, ostale ekipe so bile zasebne.

Dirko, ki v Le Mansu poteka od leta 1923, letos pa je na dirki nastopilo 180 tekmovalcev iz 32 držav, je v soboto odprl španski teniški zvezdnik Rafael Nadal.

Značke: avtomobilizem, sta

Članki iz rubrike