Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.08.2017 08:39:59
Deli članek:

Skoraj upokojeni Usain Bolt ima kar 12 ponudb iz sveta nogometa

Reuters

Legendarni jamajški atlet bo ta konec tedna začel zadnji nastop na velikih tekmovanjih. In kaj bo počel potem? Očitno je vse jasno.

Tridesetletnik ima namreč po izjavah svojega agenta ogromno ponudb nogometnih klubov, da pri njih opravi preizkušnjo. 

"Usain bi lahko tekel še nekaj let in tudi v Tokiju 2020 osvajal kolajne, toda v atletiki je dosegel vse, kar je lahko, zato je pripravljen na nove izzive," je sprva pripomnil Ricky Simms. 

Simms je dejal, da ga najprej čaka treniranje z Borussio Dortmund zaradi direktorja Pume, ki je tudi v izvršnem odboru nemškega kluba in si je tam zaželel sodelovanja s sprinterjem. 

Reuters & Profimedia

"Vedno je rad govoril o nogometu. Če ga vprašate, si želi igrati nogomet. Doslej sva dobila 12 ponudb iz sveta nogometa, ki si želijo, da Usain pri njih opravi preizkušnjo."

"Razen o Dortmundu ne bi rad govoril o imenih. Lahko sprinter pri 30-ih zaigra v bundesligi ali premier ligi? Realno je to korak predaleč zanj. Če bi resno treniral 6-9 mesecev, bi lahko igral na ravni tretje, četrte angleške lige."

"Vem, da bi me udaril, če bi mu dejal, da ne bo mogel igrati v ligi prvakov, ampak realno ne vem, če ima motivacijo na tej točki svoje športne poti, da bi treniral z rezervisti na deževne dneve v Manchestru ali Münchnu. Kljub vsemu je velik in bogat športnik."

Zanimivo razmišljanje agenta, ni kaj.