Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
3 01.08.2017 21:31:07

V Kijevu aretirali nekdanjega olimpijskega šampiona, ki naj bi zlorabil dve deklici!

bmi.gv.at
V Kijevu so danes nekaj čez opoldne aretirali nekdanjega olimpijskega prvaka,

Ukrajinske oblasti so danes aretirale nekdanjega olimpijskega prvaka in trenerja Avstrijca Petra Seisenbacherja, ki je obtožen zlorabe dveh deklic. Po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA so 57-letnega Dunajčana aretirali v apartmaju, ob aretaciji pa se ni upiral, saj so ga presenetili.

Seisenbacherja so dlje časa nadzorovali, kljub temu, da je redno menjaval telefone, pa je vselej bil v stiku z istimi ljudmi, tudi mamo, ki živi na Dunaju, navaja APA.

V obeh primerih, za katera je zlorabe osumljen Seisenbacher, deklici nista bili stari niti 14 let. Eno naj bi zlorabljal med letoma 1998 in 2001, ko ni dopolnila še niti 11 let. Domnevno naj bi skušal zlorabiti še tretjo deklico, ki pa se je uspela ubraniti. Preiskovalna ekipa je primer pod drobnogled vzela leta 2013, ko sta deklici, zdaj odrasli osebi, razkrili zlorabo.

Seisenbacher je v svoji športni karieri osvoji dve zlati olimpijski kolajni leta 1984 v Los Angelesu in 1988 v Seulu. V karieri trenerja je bdel nad reprezentancami Avstrije, Gruzije in Azerbajdžana. Pod njegovim vodstvom so Gruzijci na evropskem prvenstvu osvojili dve zlati, tri srebrne in štiri bronaste medalje, na svetovnem prvenstvu bron, na olimpijskih igrah 2012 pa zlato. Leta 1985 je postal svetovni prvak, leta 1986 pa evropski prvak.

Seisenbacher ostaja najuspešnejši avstrijski športnik poletnih olimpijskih iger in prvi, ki mu je v judu uspelo ubraniti naslov olimpijskega prvaka. Tekmovalno se je upokojil po igrah v Seulu, nato pa deloval kot trener.

Seisenbacher bi se moral že 19. decembra 2016 pojaviti na sodišču na Dunaju, a tega do današnjega dne ni storil, zato je sodišče zanj razpisalo tiralico.

Značke: judo, sta

Članki iz rubrike