Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
31.07.2017 12:48:10
Deli članek:

London najboljše možno prizorišče za svetovno prvenstvo

Reuters

Svetovno atletsko prvenstvo v Londonu, ki se začenja v petek, je eden izmed velikih dogodkov, ki bo zahteval povečane in dobro organizirane varnostne ukrepe zaradi številnih terorističnih groženj v britanski prestolnici. Predsednik Mednarodne atletske zveze (Iaaf) Sebastian Coe je kljub morebitnim varnostnim tveganjem zadovoljen z organizacijo.

Najboljši atleti iz okrog dvestotih držav se že zbirajo v mestu ob reki Temzi, kjer bo med 4. in 13. avgustom potekalo 16. svetovno prvenstvo v atletiki, trenutno najpomembnejši športni dogodek v Veliki Britaniji.

V senci nedavnih terorističnih napadov v državi se oblasti trudijo zagotoviti kar se da največjo možno varnost, ki pa bo zahtevala veliko več denarja, kot je bilo sprva predvideno. Coe je pohvalil delo policije, ki bo morala poleg atletov in olimpijskega stadiona s 60.000 sedeži med turističnim vrhuncem nadzorovati še vedno polne ulice Londona.

"Po mojem mnenju je Velika Britanija zelo dobra organizatorka tovrstnih velikih tekmovanj. Ne izzivamo usode, terorizem je globalni problem in London je bil že od nekdaj tarča za ekstremiste," je svoje vtise ob začetku dogodka strnil 60-letni Coe.

Britansko prestolnico so islamski ekstremisti v letošnjem letu napadli že dvakrat; marca je moški z avtomobilom zapeljal v množico na Westminsterskem mostu in ubil štiri ljudi, junija pa je v podobnem napadu pri Londonskem mostu umrlo osem ljudi.