Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ou
ou
3 31.07.2017 11:52:22

Kakšna GROZLJIVKA: Slovenec na Hrvaškem našel truplo sina svetovne športne zvezde

Profimedia
Kakšna tragedija, kakšna grozljivka!

Na Hrvaškem je prišlo do velike tragedije, v kateri je življenje izgubil šele 13-letni deček iz Srbije, za katerega se je izkazalo, da je sin velike športne zvezde, nekdaj enega najboljših odbojkarjev na svetu, Marcosa Milinkovića, Argentinca srbskih korenin, ki je svoj čas igral odlično za argentinsko izbrano vrsto, za katero je igral trikrat na olimpijskih igrah (1996, 2000, 2004), kruh pa si je služil z igranjem v argentinskih, brazilskih, grških in italijanskih klubih. Milinković je bil leta 2000 na olimpijskih igrah najučinkovitejši igralec odbojkarskega turnirja, leta 2002 pa na svetovnem prvenstvu najučinkovitejši in tudi najboljši igralec turnirja. 

Milinković se je poročil s Srbkinjo iz Novega Sada, s katero sta imela sina Luko, ki se je utopil v zalivu Mala Lozna v Postiri na Braču. Luka si je s prijatelji izposodil kajak, s katerim so se vozili po morju, okrog 18.25 ure pa so ga vrnili in odšli na igrišče igrati košarko. Vsi razen Luke, ki se je odločil, da bo še malce plaval in se potapljal, kar se je izkazalo za usodno. 

marcos milinkovic

Truplo Luke Milinkovića je sicer našel Slovenec, ki je prišel vrniti izposojeni 'pedalino'. "Okrog 19. ure je prišel Slovenec vrniti 'pedalino', bil je z družino in rekel mi je: 'Ima nekdo masko, zdi se mi, da se tam bodisi nekdo potaplja bodisi je mrtev. Nočem delati preplaha, ker nisem dobro videl'," je razlagal očividec. "Dal sem mu masko in ko je prišel do tistega mesta mi je začel signalizirati. S sinom sva s čolnom odšla tja in na dnu, nekje 7 metrov globoko je bilo telo, ki je ležalo na prsih. Takoj se je pojavil tudi meščan, ki se na dah potaplja do 50 metrov globine, izvlekel ga je na površino, dali smo ga na čoln in začel sem z oživljanjem. Ko smo prišli do plaže, okrog 19.10 smo nadaljevali z oživljanjem, toda ni bilo pomoči," je še dodal očividec, sicer dolgoletni policaj.

Mama fanta je bila v tem času na plaži. Ko so ga pripeljali na plažo je stekla proti njemu, klicala njegovo ime, vendar bilo je prepozno. 

Kaj točno se je zgodilo bo pokazala preiskava. Po prvih podatkih ni "elementov, ki bi kazali na kaznivo dejanje" oziroma povedano drugače - policisti niso našli nikakršnih znakov nasilja. Po pisanju hrvaških medijev niso bile pri fantu najdene niti nikakršne poškodbe, ki bi lahko pripeljale do tega, da bi izgubil zavest med potapljanjem.

Značke: milinković, brač

Članki iz rubrike