Ivica Vergan Odkrito.si

Kaj Ivica Vergan obžaluje?

ogrevanje 2 Svet24.si

Koliko časa pa vi pred tekom ogrevate telo?

Brigette Macron, Emmanuel Macron, Donald Trump, Melania Trump Svet24.si

VIDEO: Melania še enkrat več zavrnila Donaldovo ...

marjan šarec-rezultati_volitve Svet24.si

Šarčevi so se razkrili, med njimi tudi znana ...

Selena Gomez Najstnica.si

Selena Gomez z novo pričesko navdušuje v Nemčiji

Tadeja Pavlič, Matic Rodica Njena.si

To je moški, ki ga ljubi Tadeja Pavlič

ivana šundov Njena.si

Ivana Šundov iskreno o življenju po ločitvi

STA
STA
0 16.07.2017 22:09:10

Martina Ratej druga na diamantni ligi v Rabatu

alesfevzer.com
Slovenska rekorderka Martina Ratej je na atletski diamantni ligi v maroškem Rabatu v metu kopja zasedla drugo mesto. Z 62,46 metra je edina slovenska predstavnica na tekmi zaostala le za svetovno rekorderko in dvakratno olimpijsko zmagovalko Barboro Špotakovo s Češke (63,73 m) in si zagotovila nastop na finalu letošnje lige.

Ratejeva je začela zelo neprepričljivo, s 55,41 m, takoj nato pa je že v drugi seriji vrgla 62,42 m in se prebila na drugo mesto takoj za Špotakovo. Ta je daljavo dneva zmogla že v svojem prvem poskusu. Ratejeva je nato vrgla 61,47 m, v četrti in peti seriji ni imela veljavnega dosežka, končala pa je s 60,07 m.

"Z uvrstitvijo sem zelo zadovoljna, drugo mesto je odličen dosežen. Pričakovala pa sem večjo daljavo, toda tudi ostale tekmovalke niso zmogle več, med njimi so bile tudi tekmice, ki imajo izide krepko preko 65 m. Razen Špotakovi nobeni ni uspelo kaj posebnega. Bile smo brez energije v tej maroški vročini," je dejala Ratejeva.

Pred dobrim tednom dni je bila na diamantni seriji v Londonu s 64,85 m tretja, za Špotakovo (68,26 m) in aktualno olimpijsko zmagovalko Saro Kolak (67,83 m). Slednja je danes zmagala na evropskem prvenstvu do 23 let na Poljskem, kjer je vrgla 65,12 m.

"Moji zadnji izidi niso slabi, priključila sem se najboljšim na svetu. Na svetovnem prvenstvu avgusta v Londonu se bom borila za finale, že tu sem prehitela nekaj dobrih tekmovalk in sem na dobri poti, da na SP dosežem zastavljen cilj. Pred Londonom bom konec prihodnjega tedna nastopila le še na državnem prvenstvu v Celju. Nato pa bodo 6. avgusta na SP že kvalifikacije," je dodala Ratejeva.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike