aljaz kate Odkrito.si

Slovenec, ki navdušuje tudi Kate in Williama

usodna ženska Svet24.si

Patološka odvisnost od "norega odnosa"

Zlata ženska Petisvet.si

Samo za ženske: to se zgodi, ko ...

požar v mežici Svet24.si

FOTO: Ljudje so se ponoči večinoma znašli sami,...

kate Svet24.si

FOTO: Princa Charles sta zasenčili obe snahi

Ariana Grande Najstnica.si

Ariana Grande šokirala s to spremembo

sasa lendero 2 Njena.si

Saša Lendero šokirala kot črnolaska!

sta
sta
1 02.02.2017 20:23:09

Nekdanji atlet Dejan Dokl novi direktor AZS

Reuters
Štiriinštiridesetletni nekdanji atlet Dejan Dokl, za ptujski klub je nastopal v suvanju krogle, je postal novi direktor Atletske zveze Slovenije (AZS). Na današnji seji ga je soglasno potrdil upravni odbor AZS in je s tem nasledil Marka Božička, ki je bil doslej vršilec dolžnosti direktorja zveze.

Ekonomist Dokl, ki je opravil tudi magisterij, je bil pred tem finančnik v Talumu in nazadnje vodja finančne in tehnične službe doma upokojencev na Ptuju; dobil je enoletni mandat z možnostjo podaljšanja.

"Po volitvah smo na AZS že resno startali v novo sezono. Ekipe zveze smo danes dopolnili z imenovanjem direktorja in članov komisij. Dejan Dokl je znan atletski delavec in nekdanji športnik, delal pa je tudi v gospodarstvu. Veselim se dela z nekdanjim metalcem krogle, ki pozna atletiko in tudi delo v gospodarstvu. Ta mozaik izkušenj športa in gospodarstva je temelj, da se bo lahko izkazal tudi pri delovanju v AZS," je po seji povedal predsednik AZS Roman Dobnikar.

Potrdili so tudi delavna telesa in komisije zveze, ki je sredi januarja dobila vodstvo na čelu s predsednikom Dobnikarjem. V strokovni svet AZS, ki ga vodi Vladimir Kevo, nekdanji trener Primoža Kozmusa, so bili izbrani Igor Primc, ki bo koordinator vseh trenerjev, Matija Šestak, ki bo nacionalni trener za sprint in ovire, Ivan Kukovič (nacionalni trener za teke), Boštjan Fridrih (nacionalni trener za skoke), Lovrenc Umek (nacionalni trener za mete), Andrej Jeriček (izobraževanje in usposabljanje), Rok Kopitar (sodelovanje s klubi), Uroš Verhovnik (nacionalne panožne šole in otroška atletika) ter Aleš Bizjak in Saša Maraž, ki bosta pristojna za šolsko in mladinsko atletiko.

V tehnično - tekmovalno komisijo, ki jo vodi Andrej Udovč, so bili imenovani prejšnji vodja tekmovalne komisije Gabrijel Ambrožič, Aleš Bezjak, Mario Mohorovič in Benjamin Piškur.

Značke: azs, dejan-dokl

Članki iz rubrike