Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
au
au
19.08.2016 08:17:45
Deli članek:

Hrvatica do presenetljivega zlata s slovensko pomočjo

Reuters

Za enega večjih presenečenj atletskega sporeda je poskrbela mlada Hrvatica Sara Kolak, ki ji je do največjega uspeha v karieri pomagal slovenski trener.

Če je Bolt upravičil pričakovanja, pa je za presenečenje poskrbela mlada hrvaška atletinja Sara Kolak, ki jo trenira slovenski trener Andrej Hajnšek. V Riu de Janeiru je kopje metala v življenjski formi, popravila državni rekord na 66,18 metra in Hrvaški priborila že peto zlato medaljo na teh igrah.

Kolakova je v Brazilijo prišla zgolj s 63,50 metra kot najboljšim izidom kariere. Danes je v Riu dosežek iz kvalifikacij popravila za 1,88 metra ter se na koncu nekoliko presenetljivo veselila kar zlata. Brez zlata in tudi brez srebra je ostala branilka naslova iz Londona in Pekinga, Barbora Špotakova, ki je lovila tretjo zaporedno zlato v metu kopja na OI. Tokrat se je morala zadovoljiti z bronom, pred njo je bila še Južnoafričanka Sunette Viljoen.

"Moj trener je moj drugi oče. Pred prihodom me je gnal, da vsak dan delam neke čuden vaje. Jaz sem jih seveda opravila brez besed. Ko sem ga vprašala, čemu so namenjene te vaje, mi je odgovoril, da me je želel naučiti, kako stopiti na oder za zmagovalce," je med drugim po zmagi dejala Hrvatica, Hajnšek pa je pristavil: "Vi Hrvati sploh ne veste, kakšen diamant imate. Vedel sem, da bo v finalu vrgla 66 metrov, ona je dekle za velike stvari. Potrebujemo še dve leti, da bo prišla na raven, kakršne si želim. Je pozitivna oseba, velik delavec in posebno dekle, ki je pred menoj zamenjala pet trenerjev. Jaz se z njo v zadnjih dveh letih nisem skregal."

"Upal bi si staviti, da bo Sara nekoč postavila nov svetovni rekord," je za konec dejal slovenski trener.