Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
01.07.2016 22:34:33
Deli članek:

Đoković visi na nitki

Reuters

Prireditelji tretjega teniškega grand slama v sezoni v Wimbledonu so še popoldan le razmišljali, da bi zaradi težav z vremenom zaostale dvoboje igrali v nedeljo, na sicer tradicionalno prosti dan.

Dež je danes spet krojil program turnirja, zato odgovornim ni ostalo nič drugega, kot da nedeljo spremenijo v tekmovalni dan.
V Wimbledonu so teniški igralci in igralke v nedeljo nazadnje igrali leta 2004, kar se je zgodilo tretjič v zgodovini turnirja. Prvič so na prosti dan igrali leta 1991, drugič pa leta 1997.

Letošnji turnir na sveti travi močno kroji vreme. V torek in sredo so morali prestaviti številne dvoboje, tudi danes je dež prekinil dvoboje, zato so jih odigrali le nekaj.

Dežju se je verjetno zahvalil prvi teniški igralec sveta Srb Novak Đoković, ki je proti Američanu Samu Querreyu izgubljal z 0:2 v nizih. Đokoviću je grozil najhujši poraz na sveti travi po letu 2008. Po 73 minutah igre se je ulilo, igrišče so prekrili, nato pa dvoboj prekinili in prestavili na soboto. Nole je prvi niz izgubil v podaljšani igri s 6:7 (6), drugega pa kar z 1:6.
Danes so sicer odigrali le 17 od predvidenih 32 dvobojev.