Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
01.07.2016 17:13:19
Deli članek:

Delpo pokopal Stana

vszi

Argentinski teniški igralec Juan Martin Del Potro je v drugem krogu letošnjega tretjega turnirja za grand slam v Wimbledonu izločil četrtopostavljenega Švicarja Stanislasa Wawrinko.

Povratnik na veliko sceno po dolgotrajni poškodbi zapestja je po dveh urah in 43 minutah slavil s 3:6, 6:3, 7:6 (2) in 6:3. Visokoraslega Argentinca, sicer zmagovalca odprtega prvenstva ZDA iz leta 2009, v tretjem krogu čaka zmagovalec francosko-ameriškega obračuna Lucas Pouille - Donald Young.
Čeprav je nedelja v Wimbledonu tradicionalno prost dan, bi lahko letos bilo drugače. Na tretjem teniškem grand slamu sezone imajo namreč težave z dežjem, ki je prestavil že kar nekaj dvobojev, zato prireditelji razmišljajo, da bi prvič po 12 letih igrali tudi v nedeljo.
"O nedelji razmišljamo, končno odločitev bomo sprejeli jutri," je dejal tiskovni predstavnik turnirja. V Wimbledonu so teniški igralci in igralke v nedeljo nazadnje igrali leta 2004, kar se je zgodilo tretjič v zgodovini turnirja. Prvič so na prosti dan igrali leta 1991, drugič pa leta 1997. Letošnji turnir na sveti travi močno kroji vreme. V torek in sredo so morali prestaviti številne dvoboje, tudi danes pa na igriščih brez strehe še niso igrali.