Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
26.05.2016 11:23:53
Deli članek:

Robert Renner slavil na spektaklu v Innsbrucku

Slovenski atlet Robert Renner je na atletskem spektaklu v središču mesta Innsbruck zabeležil novo zmago v skoku ob palici. Do nje je prišel s skokom na 5,45 cm, s tretjim mestom pa se je izkazala tudi Nina Djordjevič, ki je v skoku v daljino pristala pri 6,34 cm.

V ponedeljek ponoči je pod znamenito Zlato streho potekal že 12. Golden Roof Challenge. Slovenski rekorder v skoku ob palici Renner je bil po lanski zmagi najboljši tudi letos, zmagal pa je s skokom na 545 cm, kolikor je skočil tudi Francoz Jerome Clavier, tretji pa je bil še en Francoz Valentin Lavillenie, ki je skočil 20 cm manj.

"Zmaga vedno nekaj velja in sem je zelo vesel. Z doseženim izidom nisem najbolj zadovoljen, saj nisem dosegel višine, kot sem si jo želel. Vsi tekmovalci smo imeli težave, vetrovne razmere morda niso bili ravno optimalne. Sicer pa mi zelo ustreza skakati na takšnih tekmah, ko smo praktično neposredno med navijači, kjer je vzdušje izjemno. Veliko ljudi te spodbuja, čutiš energijo in to te ponese pod nebo. Bolj je glasno, bolj sem motiviran," je po zmagi dejal 22-letni nekdanji mladinski svetovni prvak in aktualni evropski prvak med mlajšimi člani v skoku s palico.

Pred velikim številom gledalcev se je na tekmi Golden Roof Challenge, ki v takšni obliki gostuje po vsem svetu, izkazala tudi Djordjevičeva, ki je bila v izredno izenačeni konkurenci tretja. Le centimeter več sta na prvem in drugem mestu skočili Južnoafričanka Lynique Prinsloo in Brazilka Eliane Martins, četrta pa je bila Romunka Alina Rotaru, ki je skočila centimeter manj od 28-letne Velenjčanke.