Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
23.08.2015 11:24:34
Deli članek:

SP: Britanka spisala dramo v sedmeroboju

Reuters

Atletsko svetovno prvenstvo v Pekingu je drugi dan tekmovanj doživelo svojo prvo dramo. Zanjo je poskrbela Britanka Katarina Johnson-Thompson, ki je bila na poti, da v sedmeroboju prevzame vodstvo, po treh neuspešnih poskusih v skoku v daljino pa je zdrsnila z drugega na 30. mesto in pokopala vse ambicije po medalji.

Johnson-Thompsonova je na tekmi pokazala, da je prišla na Kitajsko po medaljo. Kljub dvema neveljavnim poskusom je tudi v tretjem tvegala vse in prestopila le nekaj milimetrov. Sodniki so kar pet minut preverjali prestop in se dogovarjali, a tudi ta skok je bil neveljaven.

Reuters

Vodstvo britanske atletske zveze se je na odločitev sicer pritožilo, a je bila pritožba zavrnjena. Skok sam pa je bil dolg kakšnih 690 centimetrov, s čimer bi Britanka s prvega mesta skupnega seštevka zrinila rojakinjo in olimpijsko prvakinjo Jessico Ennis-Hill. Slednja je sotekmovalko lahko le še objela in vsaj malo potolažila.

Seveda se je postavljalo vprašanje, zakaj Johnson-Thomsonova prvega ali zadnjega skoka ni opravila brez tveganja, pri ostalih poskusih pa šla na tveganje. Odgovor je preko Twitterja sporočila britanska atletska zveza: "Ni v naravi športnika, da se odloči za varno opcijo in se zadovolji s srebrom. Na tekmovanju nastopaš zato, da zmagaš."