Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/au
STA/au
15.08.2014 08:00:41
Deli članek:

Mišmaševa v boj za finale

Grega Wernig

Danes bo na evropskem prvenstvu v Zürichu od Slovencev nastopila le Maruša Mišmaš, ki jo ob 11.13 čaka predtekmovanje v teku na 3000 m z zaprekami.

Tekla bo v prvi skupini, v finale bo napredovalo najboljših pet iz vsake skupine ter še pet po času. Grosupeljčanka cilja na uvrstitev v finale. "V ponedeljek sem imela zadnji težji trening, potem pa le še lažjo vadbo in izteke. Vse je potekalo po načrtih, počutim se dobro in sem pripravljena na nastop," je zadnje dni v Zürichu strnila Mišmaševa in dodala: "Stadion mi je zelo všeč, je res lep in velik. Steza je pa zelo trda. Preizkusila sem tanjše žeblje za tekmovalne copate in sem se v njih bolje znašla. Je pa za vse enako in iz tega ne delam velikih težav. Želim si nastopiti v finalu, kar so realne možnosti. Ne bo pa lahko in se bom morala zelo potruditi," je dejala 19-letna študentka laboratorijske biomedicine.

Na EP v krosu je 8. decembra lani v Beogradu osvojila bronasto medaljo med mladinkami, leto pred tem pa je bila četrta. Na mladinskem evropskem prvenstvu je lani v Rietiju na 3000 m zapreke osvojila srebrno medaljo (9:51,15).

Obetavna atletinja je 21. junija na ekipnem evropskem prvenstvu v Talinu izboljšala svoj slovenski rekord v teku na 3000 metrov z zaprekami. Bila je druga in je z 9:40,49 prejšnji rekord izboljšala za štiri sekunde (9:44,40).
študij laboratorijske biomedicine.