Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
14.08.2014 17:43:01
Deli članek:

Matija rekorde razbija

gw

Matija Kranjc je v prvem metu kvalifikacij na evropskem prvenstvu v Zürichu dosegle nov državni rekord.

Kvalifikacijska norma je 81 metrov, vendar jo bo po napovedih preseglo manj kot 12 metalcev kopja.

Izjemno pa je kvalifikacije začel Ljubljančan Matija Kranjc, ki je v prvem metu dal vse od sebe, vrgel 80,46 metra in postal prvi Slovenec, ki je vrgel prek 80 metrov.

Prešnji rekord je iz leta 2011, ko je Matija v Postojni vrgel 79,72 metra, novo najboljšo znamko pa je napovedal že na državnem prvenstvu v Celju pred dvema tednoma, ko je kopje vrgel 79,46 metra.

Z novim slovenskim rekordom se je Matija 99-odstotno že uvrstil v finale in se je po prvem metu sezul in čaka na nadaljevanje kvalifikacij kar v opankah.

PO REKORDNEM METU V VLOGI NAVIJAČA
In še preden so bile kvalifikacije končane, se je Matija napotil s tekmovališča. "Zdaj grem navijati za ostale naše, saj je danes super slovenski četrtek. Naj se vidi, da smo veliki zeleni," se je nasmejal Kranjc in potem povedal še nekaj o svojem edinem metu danes. "Niti nisem imel v glavi, da bi vrgel državni rekord v prvem metu. Skušal sem se toliko zbrati, da naredim soliden met z malce rezerve za začetek. Met mi je približno uspel, če pa je šlo skoraj 80 metrov in pol, pa še toliko boljše. Nisem pričakoval, želel pa sem si," je še dodal Matija, ki je seveda malce hazardiral, ko je nehal metati po prvem metu, čeprav ni dosegel norme.

"To sem si zastavil že prej. Načeloma je bil ta moj izid doslej vedno dovolj za finale. Rekel sem si, da raje prihranim moči za finale, kot da tvegam poškodbo pri naslednjih dveh metih," je še navrgel Matija, ki bo metal v finalu v nedeljo ob 16.11.