© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
25.07.2024 16:23:48
Deli članek:

Tim Gajser v Lommel z zmagovito popotnico iz Loketa

Profimedia

Slovenski motokrosist Tim Gajser prihaja na prizorišče naslednje dirke svetovnega prvenstva konec tedna v Belgiji z lepo popotnico. Ne le, da je obdržal rdečo startno številko vodilnega v seštevku elitnega razreda MXGP, na Češkem je prejšnji teden tudi zmagal. V SP ima zdaj že 36 točk naskoka pred branilcem naslova Jorgejem Pradom.

Gajser je prejšnji teden v Loketu poskrbel za premierno zmago na tem prizorišču, po tretjem mestu v prvi vožnji je drugo dobil in v seštevku dirke za točko premagal Prada. Španec je tudi v tej sezoni njegov najhujši tekmec, a se je v zadnjih tednih dvignil tudi Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je sicer po padcu v drugi vožnji Loketa zapravil možnosti za stopničke, je pa v seštevku SP tretji s 608 točkami. Gajser jih ima 663, Prado pa 627.

Drugi slovenski tekmovalec v razredu MXGP Jan Pancar je češko dirko prav tako odpeljal zadovoljivo in jo končal v znamenju številke 14. To mesto je namreč zasedel v obeh vožnjah, 14. je bil tudi skupno na dirki, pa tudi v seštevku sezone je s 14 točkami eno mesto pridobil in je pred Lommelom seveda na 14. mestu (174 točk).

Zdaj dirkače čaka ena od klasik na koledarju SP. Lommel je značilna proga za ta del Evrope, mivkasta podlaga pa poskrbi, da velja za eno najzahtevnejših, morda kar najzahtevnejšo dirko sezone. Na njej se po tradiciji najbolje znajdejo lokalni dirkači, Belgijci in Nizozemci, a tudi Gajser je tam že uspešno tekmoval, čeprav mivka na začetku kariere ni bila njegova najljubša podlaga. V Lommlu je že slavil leta 2020.

"Seveda je bil Loket zame izjemno uspešen, a glede na zgoščen koledar nima smisla, da bi se še kaj dosti oziral na to dirko. Lommel bo zahteval stoodstotno osredotočenost, v Rioli Sardu sem letos že dobro nastopal, vem, da je moja forma tudi v pesku dobra. Je pa res, da tega v Lommelu po letu 2020 nisem več pokazal, tako da bi se rad spet dokazal in zbral tri dobre vožnje, da nadaljujem uspešen niz," je za spletno stran svoje ekipe Honda pred dirko v Belgiji dejal Gajser.

Prva vožnja dirke za VN Flandrije v Lommlu v razredu MXGP bo v nedeljo ob 14.15, druga pa se bo začela ob 17.10.