Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.07.2024 12:01:38
Deli članek:

Martinu kvalifikacije v Nemčiji, Bagnaia četrti

Profimedia

Španec Jorge Martin (Pramac Ducati), vodilni v seštevku sezone svetovnega prvenstva v motociklizmu, je dobil kvalifikacije za dirko v nemškem Sachsenringu. Njegov najbližji zasledovalec v elitnem razredu motoGP, svetovni prvak Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je bil četrti.

Razplet kvalifikacij za Martinom je sicer postregel z manjšim presenečenjem, saj sta si prvo startno vrsto privozila še dirkača, ki ne krojita vrha. Drugi je bil na koncu Portugalec Miguel Oliveira, tretji pa Španec Raul Fernandez, oba iz ekipe Trackhouse.
Za četrtim Bagnaio sta kvalifikacije končala Španec Alex Marquez (Gresini Ducati) in Italijan Franco Morbidelli (Pramac Ducati). Vprašljivi pa so nadaljnji nastopi v Nemčiji sedmega Španca Mavericka Vinalesa (Aprilia), ki je ob zadnjem poskusu pri veliki hitrosti grdo padel.
Brez zadnjega dela kvalifikacij in možnosti za preboj v ospredje pa je ostal nekdanji svetovni prvak Marc Marquez. Član ekipe Gresini Ducati je v prvem delu kvalifikacij tik pred koncem še skušal priti na eno od prvih dveh mest, ki vodita v zadnji del, a mu je poskus z neodgovorno počasno vožnjo in menjavo dirkaške linije sredi zavoja preprečil Nemec Stefan Bradl, tako da je moral Marquez zavreti in je kvalifikacije končal na 13. mestu.
Dirkače v elitnem razredu motoGP na Sachsenringu ob 15. uri čaka sprinterska dirka, v nedeljo ob 14. bo na vrsti še klasična preizkušnja.
V SP ima Martin 200 točk, Bagnaia 190, Marc Marquez je tretji s 142.