Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 20.12.2021 21:47:14

Slovenci s slabo popotnico na evropsko prvenstvo! V Laškem dobili lekcijo!

m24.si
Slovenska futsalska reprezentanca je v Laškem na zadnji prijateljski tekmi pred januarskim evropskim prvenstvom v Laškem izgubila proti Poljski z 2:5 (0:2). Tekmeca sta se merila že v nedeljo, slovenska vrsta je takrat zmagala z 2:1.

V prvem polčasu je bila igra precej bolj izenačena kot v nedeljo, ko je v polju prevladovala domača vrsta. Obe ekipi sta si priigrali nekaj lepih priložnosti, za odtenek nevarnejši pa so bili Poljaki, ki so v 12. minuti tudi povedli prek Patryka Holyja. Pet minut pozneje je Michal Kubik podvojil poljsko prednost, v zadnji minuti pa so gosti zadeli še vratnico.

V drugem polčasu je bila odločnejša Slovenija, ki je v 31. minuti zmanjšala zaostanek prek Mateja Fiderška in iskala izenačenje, toda v 39. minuti je nato čez celo igrišče zadel kar vratar gostov Michal Kaluza in tako Poljakom na 12. medsebojni tekmi s Slovenijo priigral drugo zmago, ki so jo slednji z dvema zadetkoma v prazno mrežo v zadnje pol minute le še potrdili. Igor Osredkar je vmes sicer dosegel drugi gol za Slovenijo.



Obračuna s Poljsko sta bili zadnji tekmi Slovenije pred EP, ki ga bo Nizozemska gostila med 19. januarjem in 6. februarjem. Slovenija bo igrala v skupini B s Kazahstanom, Italijo in Finsko. Svoji uvodni tekmi predtekmovanja bo igrala v Groningenu, kjer se bo najprej pomerila s Kazahstanom, potem pa še z Italijo. Za konec predtekmovanja bo v Amsterdamu igrala s Finsko.

Slovenska vrsta bo na evropskem prvenstvu članov igrala sedmič, doslej se je med evropsko elito merila v letih 2003, 2010, 2012, 2014, 2016 in 2018. Pred tremi leti je Nogometna zveza Slovenije gostila evropsko prvenstvo v športni dvorani Stožice, kjer so evropski prvaki postali Portugalci.

Članki iz rubrike