Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 19.06.2021 15:32:02

Zarco v kvalifikacijah premagal Quartararoja

Reuters
Na nedeljski dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu v nemškem Sachsenringu bosta v elitnem razredu motoGP s prvih mest začela dva Francoza. V današnjih kvalifikacijah je slavil Johann Zarco (Ducati Pramac), ki je le za 11 tisočink ugnal vodilnega v seštevku sezone Fabia Quartararoja (Yamaha). Tretji je bil Španec Aleix Espargaro (Aprilia).

Zarco je tako končal prevlado rojaka v letošnjih kvalifikacijah, potem ko je Quartararo dobil pet zaporednih kvalifikacijskih preizkušenj v sezoni 2021.

Iz druge vrste bodo v nedeljo, start v elitnem razredu bo ob 14. uri, v Nemčiji začeli Avstralec Jack Miller (Ducati), nekdanji svetovni prvak Španec Marc Marquez (Honda) in zmagovalec zadnje dirke v Barceloni Portugalec Miguel Oliveira (KTM).



V seštevku sezone ima pred osmo dirko Fabio Quartararo na prvem mestu 115 točk, Zarco je drugi s 101, Miller pa tretji z 90 točkami.

V najšibkejšem razredu moto3 si je prvi startni položaj privozil Čeh Filip Salač (Honda), drugi je bil Italijan Dennis Foggia (Honda), tretji pa Japonec Tatsuki Suzuki (Honda). Kvalifikacije v razredu moto2 bodo na sporedu ob 15.40.

Značke: motociklizem, sp

Članki iz rubrike