Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 06.12.2020 14:59:01

Nova zvezda je ROJENA! Schumacher se od formule 2 poslavlja na najboljši možni način

vszi
Nemški dirkač Mick Schumacher, sin sedemkratnega svetovnega prvaka v F1 Michaela Schumacherja, se z osvojenim naslovom poslavlja od formule 2 in se v letu 2021 podaja v kraljevski razred dirkaškega športa. Enaindvajsetletni Nemec je na zadnji dirki ohranil 14 točk prednost pred glavnim tekmecem, Britancem Callumom Ilottom.

Nemec je imel pred zadnjim koncem tedna v Bahrajnu 14 točk prednosti v skupni razvrstitvi. Na sobotni glavni dirki je z 18. mesta v spodletelih kvalifikacijah napredoval do šestega in si tako rekoč zagotovil naslov, saj je bil njegov konkurent Ilott peti.

S tem je imel Schumacher, v soboto je dobil tudi dve točki za najhitrejši krog, še naprej 14 točk prednosti, razmerje moči pa se po zadnji sprinterski preizkušnji ni spremenilo, saj sta tako Ilott kot Schumacher ostala brez točk na 10. oz. 18. mestu.



Sin slovitega Michaela Schumacherja je v tej sezoni na 24 dirkah desetkrat stal na odru za zmagovalce, dobil pa je dve dirki, in sicer glavni dirki v Monzi ter Sočiju.

Po uspešni sezoni v F2 se prihodnje leto mladi Nemec seli v F1, kjer bo dirkal za moštvo Haasa. Njegov moštveni kolega bo v letu 2021 še en voznik v F2, Rus Nikita Mazepin, ki je v prvenstvu zasedel peto mesto.

Značke: avtomobilizem, sta

Članki iz rubrike