Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

mu
mu
0 06.12.2020 09:58:45

Ko ste mislili, da slabše ne more biti! Zvezdnik MOTOGP-ja še v bolnišnici, zdaj krivi zdravnike, ker ...

Tovarniško moštvo Honde v dirkaškem razredu motoGP je v sporočilu za javnost zapisalo, da je španski zvezdnik Marc Marquez med dolgotrajnim okrevanjem staknil infekcijo tkiva okoli mesta zloma nadlahtnice. Zaradi tega bo še nekaj časa ostal v bolnišnici, so dodali.

Šestkratni svetovni prvak v elitnem razredu motociklizma je na prvi dirki minule sezone grdo padel v lovu za vodilnima dvema dirkačema, pri tem pa si je zlomil nadlahtnico.

Španec je v nedavnem intervjuju za DAZN priznal, da se le štiri dni po operaciji ne bi smel usesti nazaj na motocikel in poskusiti dirkati, nekaj krivde pa je naprtil tudi zdravnikom, ki ga pri tem niso ustavili.


Zdaj so zdravniki, ki so ga operirali v bolnišnici Ruber Internacional v Madridu, ugotovili, da je med okrevanjem staknil tudi infekcijo tkiva okoli zloma, ki je preprečevala ustrezno okrevanje v zadnjih mesecih.

Marquez bo še nekaj dni ostal v bolnišnici, v prihodnjih tednih pa bo podvržen specifičnemu zdravljenju z antibiotiki. Španski mediji so pred dnevi napovedali, da bo tretja operacija nadlahtnice Marqueza s tekmovališč oddaljila za šest mesecev, a Honda tega v zadnjih dneh ni potrdila.

Namesto Marqueza je v letošnji sezoni za tovarniško moštvo Honde dirkal Nemec Stefan Bradl, na mestu svetovnega prvaka pa je 27-letnika iz Cervere nadomestil rojak Joan Mir s Suzukijem.

Značke: marquez, motogp

Članki iz rubrike