profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 04.12.2020 21:22:30

Zaskrbljujoče novice iz Mercedesa: Hamiltonu po okužbi s KORONAVIRUSOM ne gre najbolje

Reuters
Svetovni prvak formule 1 Lewis Hamilton bo zaradi okužbe z novim koronavirusom izpustil dirko formule 1 ta konec tedna, zdaj pa je vprašljiv tudi njegov nastop na zadnji dirki sezone v Abu Dabiju čez deset dni. A okrevanje ne gre po njegovih željah, je danes sporočila ekipa Mercedes.

Vodja Mercedesa Toto Wolff je danes na prizorišču druge dirke v Bahrajnu dejal, da Hamiltonu kot pacientu s covidom-19 ne gre tako, kot bi si želel sam in njegova ekipa.

Pri Britancu so nekaj dni po zmagi v Bahrajnu odkrili okužbo. Sprva je sporočil, da ima le lažje simptome in da se počuti dobro, se je pa takoj podal v samoizolacijo.

"Lewis ni najbolje. Covid-19 je nekaj, česar ne smeš vzeti z levo roko. Je v dobri oskrbi, a v tem zgodnjem obdobju prebolevanja mu ne gre najbolje," je dejal Wolff za televizijsko postajo Sky Sports.



Dodal je, da k slabemu počutju prispeva tudi odsotnost z dirke zaradi bolezni, kar se je Hamiltonu zgodilo prvič, odkar je leta 2007 začel nastopati v tem tekmovanju.

"Lahko si predstavljate, da mu ni lahko. Dirkač brez avtomobila, če to povežete še s covidom ... " je še dejal Wolff o tem, da Hamilton ni najboljše volje.

Hamiltona po koncu desetdnevne karantene čaka novo testiranje, šele potem se bo lahko ob negativnem izvidu v sredo ali četrtek podal na zadnje prizorišče v Abu Dabi. Če pa ne bo mogel nastopiti, bo še drugo priložnost dobila njegova zamenjava v moštvu George Russell, ki se je danes izkazal na obeh prostih treningih, saj je oba dobil.

Značke: formula ena, sp

Članki iz rubrike