900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 17.10.2020 16:04:18

Quartararo s prvega mesta

Reuters
Francoz Fabio Quartararo (Yamaha SRT) bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu v Alcanizu v elitnem razredu motoGP začel s prvega startnega mesta. V današnjih kvalifikacijah je bil na VN Aragonije najhitrejši pred tovarniškim voznikom Yamahe Špancem Maverickom Vinalesom in Britancem Calom Crutchlowom (Honda LCR).

Quartararo je na zadnjem treningu pred kvalifikacijami sicer grdo padel, toda brez hujših posledic in je lahko startal tudi v kvalifikacijah.

Iz druge vrste bodo dirko v Alcanizu začeli še Italijan Franco Morbidelli (Yamaha SRT), Avstralec Jack Miller (Ducati Pramac) in Španec Joan Mir (Suzuki).


Na dirki v Španiji pa ne nastopa italijanski veteran Valentino Rossi; dirkač Yamahe je pred dnevi sporočil, da je bil pozitiven na testu za novi koronavirus in na dirko ni odpotoval.

Prireditelji dirke za VN Aragonije - na istem prizorišču bo naslednji teden nato še ena preizkušnja za SP - so zaradi pričakovanega slabega vremena spremenili urnik dogajanja konec tedna. Dirka v elitnem razredu motoGP bo tako v nedeljo na sporedu ob 15. in ne kot običajno ob 14. uri.

V skupnem seštevku je pred deseto dirko sezone v vodstvu Quartararo s 115 točkami, Mir je drugi s 105, tretji pa Andrea Dovizioso s 97. Italijanski dirkač Ducatija je danes ostal brez uvrstitve v najhitrejšo skupno kvalifikacij. Točko manj pa ima Vinales.

Značke: motociklizem, sp

Članki iz rubrike