stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
1 29.08.2020 17:22:54

V Spaju s prvega mesta prepričljivi Hamilton, polom Ferrarija

Reuters
Na nedeljski dirki svetovnega prvenstva formule 1 za VN Belgije v Spa Francorchampsu bo s prvega mesta začel svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton (Mercedes). V današnjih kvalifikacijah je premagal moštvenega sotekmovalca Finca Valtterija Bottasa, tretji čas je dosegel Nizozemec Max Verstappen (Red Bull).

Hamilton je spet prestrašil tekmece in brez težav prišel ne le do skupno že 93. najboljšega startnega položaja v karieri, ampak je za nameček postavil še nov rekord steze, ki zdaj znaša 1:41,451.

Medtem ko je Mercedes še enkrat potrdil premoč v sezoni, pa so nov slab dan doživeli pri Ferrariju. Kar je napovedal že zadnji trening, se je uresničilo v kvalifikacijah, oba dirkača pa sta ostala brez uvrstitve med deseterico oziroma brez možnosti za nastop v odločilnem delu kvalifikacij. Na koncu je bil Nemec Sebastian Vettel le 14., Monačan Charles Leclerc pa mesto pred njim.



Iz druge vrste bo v nedeljo, start dirke bo ob 15.10, začel še Avstralec Daniel Ricciardo (Renault), tretjo pa sta si danes privozila Tajec Alexander Albon (Red Bull) in Francoz Esteban Ocon (Renault).

Po šestih dirkah v sezoni 2020 je v vodstvu SP prepričljivo Hamilton, ki ima 132 točk, drugi je Verstappen s 95, tretji pa Bottas z 89.

Značke: formula ena, sp

Članki iz rubrike