Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 16.08.2020 16:03:44

Tima Gajserja se drži VELIKA SMOLA! Po zmagi v prvi vožnji je v drugi ...

albatros
Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva za VN Kegumsa v latvijskem Kegumsu v elitnem razredu MXGP osvojil osmo mesto. Gajser je bil prvi v prvi vožnji, v drugi pa po tehničnih težavah odstopil. Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings.

Današnja dirka v Kegumsu je bila tretja in zadnja na tem prizorišču, potem ko so po večmesečni prekinitvi prejšnji teden nadaljevali tekmovanje v svetovnem prvenstvu.

Gajser je prvo dirko v nedeljo končal na drugem mestu, v sredo je bil po padcu v prvi vožnji šele 13., danes pa je odlično začel, a je po novi napaki v drugi vožnji izgubil vodstvo ter tudi skupno zmago. Toda nazadnje se mu ni izmuznila le zmaga, pač pa tudi dragocene točke za SP, saj je dva kroga pred koncem z ugasnjenim motorjem ostal ob stezi in dirko predčasno končal.

Na koncu je slavil Herlings, sicer šele četrti v prvi vožnji, drugi je bil Litovec Arminas Jasikonis, tretji pa Španec Jorge Prado. Gajser je s 25 točkami iz prve vožnje nazadnje pristal na osmem mestu.

V seštevku SP se je v vodstvu še utrdil Herlings; Gajser je še na drugem mestu, a zdaj zaostaja že 46 točk (213-167), povsem pa sta se mu približala Jasikonis in Italijan Antonio Cairoli (163). 


V šibkejšem razredu MX2 je nove točke dobil slovenski dirkač Jan Pancar, ki je bil v prvi vožnji 17., v drugi pa 16., skupno pa je končal na 17. mestu in dobil devet točk. Zmagal je Belgijec Jago Geerts, drugi je bil Francoz Tom Vialle, tretji pa Nizozemec Roan Van De Moosdijk.

Naslednja dirka SP bo preizkušnja v turškem Afyonkarahisarju 6. septembra.

Značke: gajser, motokros

Članki iz rubrike