astrologija Dobra karma

Astro vodič po šibkih zdravstvenih točkah vseh ...

Shannen Doherty Svet24.si

Zvezdnica serije Beverly Hills bije hudo bitko z ...

I-tanja fajon-pl008 Reporter.si

Umazane laži Janševih medijev: vmešavajo se v ...

ekipa Svet24.si

Pismo obupanega gostinca: »Gospod Janša, ...

20200508-01003789 Necenzurirano

Je Igor Zorčič rešitev za konec janšizma?

Adrijana Ojsteršek Odkrito.si

Adrijana Ojsteršek je Miss Earth Slovenije 2020

janez-marn Njena.si

K Janezu prihajata še dve skriti gostji!

STA
STA
0 15.08.2020 16:45:07

Kauzer, Lenarčič in Kragljeva med zmagovalci v Tacnu

BOBO
Slalomisti na divjih vodah so se v Tacnu merili na tekmi evropskega in slovenskega pokala, hkrati pa opravili tudi prvo izbirno tekmo za reprezentanco. Med kajakaši je na tekmi zmagal Peter Kauzer, med kanuisti Jure Lenarčič, med kajakašicami Urša Kragelj, med kanuistkami pa Nemka Elena Apel.

Kauzer, ki je bil najhitrejši že v polfinalu, je v finalu za 0,32 sekunde prehitel Nika Testena, za 2,32 Nemca Hannesa Aignerja, za 2,45 pa Žana Jakšeta.

Lenarčič, ki je bil v polfinalu za Benjaminom Savškom in Luko Božičem, je v finalu za 0,81 sekunde ugnal evropskega prvaka Savška, ki je naredil en dotik, Božič je bil tretji z 1,11 sekunde zamude.

Pri kajakašicah, kjer sta bili v polfinalu najboljši Eva Terčelj in Eva Alina Hočevar, je v finalu prednjačila povratnica po poškodbi Urša Kragelj, ki je za 0,96 sekunde ugnala Terčeljevo, Hočevarjeva je bila peta z 9,5 sekunde zaostanka.

Med kanuistkami je slavila Nemka Aplova, ki je bila tretja tudi med kajakašicami. Francozinja Angele Hug je bila druga z 11,04 sekunde zaostanka, Alja Kozorog pa tretja z 12,60 sekunde zamude. Hočevarjeva je bila četrta. Slednja je v polfinalu zaostala za Aplovo, Kozorogovo in Leo Novak.

V nedeljo bo v Tacnu še ena preizkušnja, prihodnji konec tedna pa še dve.

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike