zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 12.07.2020 20:44:52

Renault vložil pritožbo na dirkalnik tekmecev

Reuters
Francosko moštvo formule 1 Renault je po današnji drugi dirki sezone v Spielbergu v Avstriji vložilo pritožbo na dirkalnik Racing Pointa, je sporočilo vodstvo tekmovanja. Francozi želijo preveriti komponente dirkalnika, ki naj bi bil v določenih delih intelektualna last Mercedesa, s čimer bi moštvo Racing Pointa kršilo pravila.

V pravilniku je namreč zapisano, da mora moštvo uporabljati le dele, ki jih je oblikovalo samo in so na seznamu, ki ga morajo moštva predložiti pred dirkami F1. Obenem pa deli, ki jih dobi s strani zunanjega izvajalca, ne smejo biti na seznamu uporabljenih delov konkurentov v F1.

Pri Renaultu so prepričani, da Racing Point ne uporablja delov, ki so jih ustvarili sami. Že na testiranjih so bila mnoga moštva nezadovoljna s podobo dirkalnika, ki ga upravljata Mehičan Sergio Perez in Kanadčan Lance Stroll.


Nekatera moštva so dirkalnik označila z "roza mercedes", saj je na las podoben lanskemu dirkalniku W10 najboljšega moštva v karavani.

Pri Racing Pointu so se na testiranjih februarja branili, da želijo že nekaj časa zasledovati aerodinamično filozofijo Mercedesa, ki sicer moštvu dobavlja pogonske agregate. Na današnji dirki sta Perez in Stroll osvojila šesto oziroma sedmo mesto pred dirkačem Renaulta Danielom Ricciardom.

Moštvo se bo pred neodvisno komisijo zagovarjalo danes zvečer.

Značke: formula ena, sta

Članki iz rubrike