sveča Svet24.si

“Tragična nesreča v resničnem pomenu ...

tanja-žagar Svet24.si

Bo Tanja Žagar res kmalu potrebovala voziček za ...

krsinar jansa Reporter.si

Janša novinarja Igorja Kršinarja označil za ...

meghan kraljica Svet24.si

Elizabeta ju ima dovolj. Zavajanja Meghan in ...

ratko mladic Necenzurirano

Sramoten molk ob Mladićevi obsodbi #kolumna

maja keuc 3 Odkrito.si

Zakaj pri Maji Keuc doma vlada prava obsesija?

MasterChef, Luka Jezeršek, Alma Rekić, Karim Njena.si

Almo Rekič bolezen prisilila, da bolj skrbi zase

au
au
1 10.07.2020 15:35:04

ZRUŠIL je REKORD Usaina Bolta! Potem pa ŠOK! Kaj se je v resnici zgodilo na Floridi? (VIDEO)

Ameriški atlet Noah Lyles je tekel na 200 metrov, ko je prečkal ciljno črto, so se mu zasvetile oči.

Dvaindvajsetletni sprinter je v okviru iger navdiha tekel na Floridi, medtem ko so njegovi tekmeci isto razdaljo premagovali drugje. Ko je Lyles prispel do cilja, je le debelo pogledal - zrušil je namreč 11 let star rekord Usaina Bolta. Slednji je takrat - na svetovnem prvenstvu v Berlinu - postavil čas 19:19, včeraj pa je bil Noah hitrejši za kar 29 stotink.

Je to mogoče? Je mladi Američan, ki je imel doslej z 19:50 četrti najhitrejši izid na svetu na tej razdalji, novi svetovni rekorder? Je tako surovo zarezal v nesmrtno podobo jamajškega zvezdnika? Ah, seveda ne. Medtem ko so bili vsi prisotni, teve komentatorji in gledalci pred teve zasloni šokirani, so organizatorji preklicali rezultat. Fanta so namreč po pomoti postavili na napačno stezo, tako da je v resnici pretekel le 185 metrov.


lyles 1
Profimedia


"Ne morete se tako igrati z mojimi čustvi. Postavili ste me na napačno stezo," je na družbenem omrežju zapisal nesrečni Lyles.

Sledila je kakopak diskvalifikacija atleta, ki je bil nekaj sekund prepričan, da je presegel Bolta. Zmagal je Francoz Christophe Lemaitre, ki je tekel v Zürichu. Medtem ko nesrečneža številni tolažijo, so glasnejši tisti komentatorji, ki so ga šaljivo proglasili za svetovnega prvaka na 185 metrov.

Članki iz rubrike