ahlin1 Svet24.si

Kljub hudi bolezni nadaljuje z delom odvetnice; ...

tanja-žagar Svet24.si

Bo Tanja Žagar res kmalu potrebovala voziček za ...

krsinar jansa Reporter.si

Janša novinarja Igorja Kršinarja označil za ...

meghan kraljica Svet24.si

Elizabeta ju ima dovolj. Zavajanja Meghan in ...

ratko mladic Necenzurirano

Sramoten molk ob Mladićevi obsodbi #kolumna

Darja Gajšek Odkrito.si

Darja Gajšek znova na televiziji?

sanjski-moški Njena.si

Bo Polona zaradi razočaranja zapustila šov?

STA
STA
0 17.04.2020 14:31:55

Velika gesta FERRARIJA: Ker formule ni, so v tovarni priskočili na pomoč DOMOVINI! (foto)

V Ferrarijevi tovarni so v športnem oddelku, namenjenem razvoju dirkalnikov, začeli s proizvodnjo ventilov za respiratorje ter pripomočkov za posebne medicinske maske za boj zdravniškega osebja proti novemu koronavirusu, je sporočila uradna spletna stran formule 1.

Italija je ena najbolj prizadetih držav zaradi bolezni covida-19, ki je zahtevala več kot 22.000 življenj, zato tisti, ki lahko, preusmerjajo svoja prizadevanja za boj proti novemu koronavirusu.

Družina Agnelli, ki je med drugim lastnica Ferrarija, Fiata in nogometnega kluba Juventus, je v ta namen državi zagotovila 10 milijonov evrov sredstev ter številno drugo opremo in vozila za italijanski rdeči križ.

Zdaj pa je v dirkaškem oddelku tovarne začela še s proizvodnjo ventilov za respiratorje in drugo medicinsko opremo, ki bo olajšala sestavo pomembnih pripomočkov za lajšanje težav bolnikov z dihanjem v bolnišnicah po severu Italije.

"V naslednjih dneh bo Ferrari proizvedel več 100 kosov opreme, ki jo bo prek podjetij najbolj obremenjenim bolnišnicam po Italiji dostavila civilna zaščita," so sporočili iz Ferrarijeve tovarne, kjer je sicer ustavljena vsa druga proizvodnja.

Članki iz rubrike