kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 17.04.2020 14:31:55

Velika gesta FERRARIJA: Ker formule ni, so v tovarni priskočili na pomoč DOMOVINI! (foto)

V Ferrarijevi tovarni so v športnem oddelku, namenjenem razvoju dirkalnikov, začeli s proizvodnjo ventilov za respiratorje ter pripomočkov za posebne medicinske maske za boj zdravniškega osebja proti novemu koronavirusu, je sporočila uradna spletna stran formule 1.

Italija je ena najbolj prizadetih držav zaradi bolezni covida-19, ki je zahtevala več kot 22.000 življenj, zato tisti, ki lahko, preusmerjajo svoja prizadevanja za boj proti novemu koronavirusu.

Družina Agnelli, ki je med drugim lastnica Ferrarija, Fiata in nogometnega kluba Juventus, je v ta namen državi zagotovila 10 milijonov evrov sredstev ter številno drugo opremo in vozila za italijanski rdeči križ.



Zdaj pa je v dirkaškem oddelku tovarne začela še s proizvodnjo ventilov za respiratorje in drugo medicinsko opremo, ki bo olajšala sestavo pomembnih pripomočkov za lajšanje težav bolnikov z dihanjem v bolnišnicah po severu Italije.

"V naslednjih dneh bo Ferrari proizvedel več 100 kosov opreme, ki jo bo prek podjetij najbolj obremenjenim bolnišnicam po Italiji dostavila civilna zaščita," so sporočili iz Ferrarijeve tovarne, kjer je sicer ustavljena vsa druga proizvodnja.

Članki iz rubrike