jernej tozon Dobra karma

Napoved: do poletja 2023 se bo Čuku Jerneju ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 1. junija

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

sabina-mlakar Njena.si

Sabina Mlakar: 'Našla sem ljubezen svojega ...

sta
sta
0 09.04.2020 17:58:06

Na tapeti tudi najbolj črn scenarij: odpoved sezone motoGP

Odpoved celotne sezone 2020 motociklističnega svetovnega prvenstva razreda motoGP, ki ima zaradi koronavirusne pandemije obilo težav pri organizaciji dirk za veliko nagrado, bo šele zadnji ukrep. O najbolj črnem scenariju sezone so danes razmišljali promotorji SP, Dorna Sports.

"Vse naše napore smo usmerili v poskus, da izpeljemo sezono 2020 za veliko nagrado s čim več dirkami, kot se bo le dalo, da SP končamo v koledarskem letu," so zapisali v izjavi za javnost.

"A seveda moramo upoštevati in ravnati v skladu z vladnimi smernicami in pristojnimi zdravstvenimi oblastmi," so še zapisali pri Dorna Sports in dodali: "Najbolj črn scenarij je seveda odpoved celotne sezone 2020, saj v primeru, če se bodo širom Evrope in sveta omejitve druženja in potovanj nadaljevale, dirk ne bomo mogli organizirati."

Prve štiri dirke za VN v sezoni 2020 so že odpovedane (na uvodni dirki v Katarju je odpadla le kategorija motoGP) ali prestavljene na poznejši datum. Poleg VN Katarja še VN Tajske (po novem 4. oktobra), obeh Amerik (15. novembra) in Argentine (22. novembra) v vseh razredih.Da so lahko preložili omenjene dirke, so morali organizatorji sezono podaljšati do konca novembra. Za zdaj še vedno nimajo datuma preložene dirke za VN Francije, VN Španije, VN Italije in VN Katalonije.

Naslednja dirka na koledarju je VN Nemčije, ki se bo predvidoma začela 21. junija v Sachsenringu.

Svetovno prvenstvo kraljevskega razreda motoGP letos še ni imelo niti ene dirke, saj so na uvodni dirki za VN sezone v Katarju lahko izpeljali le tekmovanje v razredih moto2 in moto3.

Članki iz rubrike