uvodna Dobra karma

Med očetom in sinom znane Slovenke kar 90 let ...

chrissy teigen1 Svet24.si

VIDEO: Z zmanjšanimi je valjala

roman-jakič, zoran-janković Reporter.si

Če je preiskavo pri Počivalšku vodila »globoka...

morje, hladna voda Svet24.si

Vrhove Kamniško Savinjskih Alp pobelilo, to pa se...

20190830-00956582 Necenzurirano

Kaj zahtevajo Madžari, da vzamejo Planet TV

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

NIKA ZORJAN (presenečenje) (2 of 2) Njena.si

To je babica Nike Zorjan

STA
STA
0 02.03.2020 17:25:50

Po Katarju zaradi koronavirusa odpovedana tudi VN Tajske

Reuters
Organizatorji dirk svetovnega prvenstva v motociklizmu so morali v zadnjih 24 urah odpovedati uvodni dve preizkušnji. V nedeljo zvečer so sporočili, da so zaradi nevarnosti okužbe z novim koronavirusom za nedoločen čas prestavili dirko v Katarju, v ponedeljek pa je sledila še odpoved VN Tajske, ki je bila druga dirka v koledarju 2020.

Krovna motociklistična zveza Fim in vodstvo tekmovanja Dorna sta odpovedi pojasnila s težavami, ki jih imajo zaradi omejitev potovanj v Katar udeleženci dirke, predvsem tisti, ki prihajajo iz Italije.

V Katarju so zaradi nevarnosti epidemije novega koronavirusa uvedli stroge preventivne ukrepe. Za potnike iz določenih držav, med katerimi je tudi Italija, predvidevajo 14-dnevno karanteno. Ta je predvidena tudi za vse, ki so bili v zadnjih dveh tednih v Italiji.Podobno je tudi na Tajskem, kjer je direktor dirke hkrati minister za zdravje. "Dirke ne odpovedujemo, temveč jo prestavljamo na čas, ko nam bodo razmere to dopuščale," je dejal Anutin Charnvirakul.

Enako se je pred tem zgodilo tudi s preizkušnjo svetovnega prvenstva v formuli 1, ki bi jo morala 19. aprila gostiti Kitajska. Uvodna dirka bo sicer v Avstraliji 15. marca, kjer organizatorji zatrjujejo, da ni nevarnosti za odpoved, druga dirka bo v Katarju 22. marca, nato pa je 5. aprila na sporedu VN Vietnama.

Značke: motociklizem, sta

Članki iz rubrike