900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 01.03.2020 21:21:41

Kot brez k...a na svatbo! Motociklistična sezona se bo začela...

Reuters
Kaj se dogaja v tem norem športnem svetu? Je res cel svet v taki paniki, da bodo odpovedali, prekinili, prestavili... vse kar je mogoče?

Vodstvo tekmovanja v svetovnem prvenstvu v motociklizmu je sporočilo, da je zaradi nevarnosti okužbe s koronavirusom odpovedalo preizkušnjo v elitnem motociklističnem razredu motoGP na prvi postaji sezone svetovnega prvenstva v Katarju 8. marca.

Krovna motociklistična zveza Fim in vodstvo tekmovanja Dorna sta novico o odpovedi pojasnila s težavami, ki jih imajo zaradi omejitev potovanj v Katar udeleženci dirke, predvsem tisti, ki prihajajo iz Italije.

V Katarju so zaradi nevarnosti epidemije koronavirusa uvedli stroge preventivne ukrepe. Za potnike iz določenih držav, med katerimi je tudi Italija, predvidevajo 14-dnevno karanteno. Ta je predvidena tudi za vse, ki so v zadnjih dveh tednih bili v Italiji.

Ker je prav Italija ena vodilnih držav oziroma udeleženk v SP - tako z dirkači kot s spremljevalnim osebjem -, so se v vodstvu tekmovanja odločili, da dirke v elitnem razredu na uvodu v sezono ne bo.

V šibkejših razredih moto2 in moto3 bodo dirko izvedli po predvidenem urniku, saj so bili udeleženci teh razredov v zadnjih dneh že zbrani v Katarju na testiranjih.

Značke: motociklizem, motogp

Članki iz rubrike