polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 8. aprila

uros slak pl Reporter.si

Bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije, ko ...

zdravniki Svet24.si

Kdo so mladi zdravniki in zakaj gredo med ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

STA
STA
0 01.03.2020 21:21:41

Kot brez k...a na svatbo! Motociklistična sezona se bo začela...

Reuters
Kaj se dogaja v tem norem športnem svetu? Je res cel svet v taki paniki, da bodo odpovedali, prekinili, prestavili... vse kar je mogoče?

Vodstvo tekmovanja v svetovnem prvenstvu v motociklizmu je sporočilo, da je zaradi nevarnosti okužbe s koronavirusom odpovedalo preizkušnjo v elitnem motociklističnem razredu motoGP na prvi postaji sezone svetovnega prvenstva v Katarju 8. marca.

Krovna motociklistična zveza Fim in vodstvo tekmovanja Dorna sta novico o odpovedi pojasnila s težavami, ki jih imajo zaradi omejitev potovanj v Katar udeleženci dirke, predvsem tisti, ki prihajajo iz Italije.

V Katarju so zaradi nevarnosti epidemije koronavirusa uvedli stroge preventivne ukrepe. Za potnike iz določenih držav, med katerimi je tudi Italija, predvidevajo 14-dnevno karanteno. Ta je predvidena tudi za vse, ki so v zadnjih dveh tednih bili v Italiji.Ker je prav Italija ena vodilnih držav oziroma udeleženk v SP - tako z dirkači kot s spremljevalnim osebjem -, so se v vodstvu tekmovanja odločili, da dirke v elitnem razredu na uvodu v sezono ne bo.

V šibkejših razredih moto2 in moto3 bodo dirko izvedli po predvidenem urniku, saj so bili udeleženci teh razredov v zadnjih dneh že zbrani v Katarju na testiranjih.

Značke: motociklizem, motogp

Članki iz rubrike