mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 29.02.2020 17:13:54

Če se po jutru dan pozna ... SIJAJEN ŠTART Tima Gajserja v novo sezono!

Svetovno prvenstvo v motokrosu se ta konec tedna začenja v britanskem Matterley Basinu. Na nedeljski prvi dirki sezone 2020 bo imel odlično izhodišče tudi branilec naslova v razredu MXGP Tim Gajser, ki je bil danes v kvalifikacijah najhitrejši.

Gajser sezono 2020 začenja kot prvak zadnje v najmočnejšem razredu MXGP. V konkurenci letos ostajajo tudi vsi njegovi glavni tekmeci iz lanske sezone, tudi Nizozemec Jeffrey Herlings in Italijan Antonio Cairoli, ki sta imela v lanski sezoni veliko težav s poškodbami.

Novo sezono je Gajser začel odlično, z zmago v kvalifikacijah na progi, ki mu sicer zelo ustreza in na njej rad nastopa. Kvalifikacijsko vožnjo je začel tik pod vrhom za Litovcem Arminasom Jasikonisom, a se je sredi preizkušnje prebil v vodstvo, ki ga nato ni izpustil iz rok.


Za Gajserjem in Jasikonisom, ki sta končala na prvem in drugem mestu, sta kvalifikacije na tretjem in četrtem mestu končala prav Cairoli in Herlings. Na petem je bil Latvijec Pauls Jonass, prvo deseterico pa so zapolnili še Belgijec Clement Desalle, Nemec Henry Jacobi, Gajserjev moštveni sotekmovalec pri ekipi Honda HRC Avstralec Mitch Evans, Francoz Gautier Paulin in Nizozemec Calvin Vlaanderen.

V razredu MX2, kjer tudi letos nastopa slovenski dirkač Jan Pancar, pa je bil najhitrejši Danec Mikkel Haarup pred Nizozemcem Roanom Van De Moosdijkom in Belgijcem Jagom Geertsom. Pancar bo prvo dirko sezone začel s 26. izhodišča, ki ga je dosegel danes v kvalifikacijah.

V nedeljo bosta vožnji v razredu MX2 na sporedu ob 13. in 16. uri, v elitnem razredu MXGP pa ob 14. in 17.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike