polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 8. aprila

uros slak pl Reporter.si

Bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije, ko ...

zdravniki Svet24.si

Kdo so mladi zdravniki in zakaj gredo med ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

STA
STA
1 08.01.2020 16:13:05

Florimo dobil etapo, Brabec ostal v skupnem vodstvu, Marčič 88.

Na današnji četrti etapi vzdržljivostnega relija Dakar je med motociklisti slavil Čilenec Jose Ignacio Cornejo Florimo (Honda). Skupno vodstvo je zadržal Američan Ricky Brabec (Honda), slovenski udeleženec Simon Marčič je na skupno 88. mestu. Med avtomobilisti je zmagal Francoz Stephane Peterhansel (Mini), skupno vodi Španec Carlos Sainz (Mini).

Marčič je po velikih tehničnih težavah v tretji etapi, ki jih je moral reševati z veliko mero improvizacije, danes na preizkušnji od Neoma do Al-Ule, dolgi 676 km, zasedel 63. mesto. V skupnem seštevku pa se je po veliki časovni izgubi v torek zdaj spet prebil nekoliko naprej, po novem je na 88. mestu z zaostankom dobrih osem ur in 43 minut.

V ospredju so bili Cornejo Florimo, Argentinec Kevin Benavides (Honda) z zaostankom 35 sekund ter Ross Branch iz Bocvane (KTM), ki je zaostal 55 sekund. Peti je bil Brabec, ki mu je tako uspelo zadržati skupno vodstvo. Zdaj ima pred Benavidesom dve minuti in pol prednosti, tretji je današnji etapni zmagovalec Cornejo Florimo.


Med avtomobilisti je etapo dobil Peterhansel z dvema minutama in 26 sekundami naskoka pred Katarcem Nasserjem Al-Attiyahom (Toyota), tretji je bil Španec Carlos Sainz (Mini).

Sainz ima po štirih etapah skupno tri minute naskoka pred Al-Attiyahom, današnji zmagovalec Peterhansel je tretji, zaostaja pa 11:42 minute.

V četrtek čaka dirkače peta etapa od Al Ule do Haila, dolga 563 km.

Članki iz rubrike