Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 27.10.2019 18:08:44

Turk letošnji naslov potrdil z zmago v Idriji

Profimedia
Rok Turk (Hyundai i20) je zmagovalec relija Idrija, zadnje postaje letošnje sezone državnega prvenstva. Turk je z novim uspehom potrdil prevlado v letošnjem letu, naslov prvaka pa si je zagotovil že pred mesecem dni.

Drugi na reliju v Idriji je bil na koncu Nemec Albert von Thurn und Taxis (Škoda Fabia R5 Evo), ki je zaostal minuto in 25 sekund, tretji pa Darko Peljhan (VW Polo proto) z zaostankom 2:59 minute za Turkom.

Turk ni imel pravih tekmecev na zadnji postaji sezone. Naslov prvaka je potrdil že na reliju v Novi Gorici konec avgusta, na poreškem pred 14 dnevi pa je imel smolo in je odpeljal le eno hitrostno preizkušnjo, potem pa mu je dopovedal dirkalnik.

Tokrat tehničnih težav ni bilo in najboljši slovenski dirkač je že na uvodni hitrostni preizkušnji prevzel vajeti, vodstva pa v Idriji in okolici ni več spustil iz rok. Še najbližje mu je bil nemški tekmec v Škodi Fabii R5, na tretjem mestu je bil nekaj časa Madžar Janos Puskadi z enakim dirkalnikom, v četrti hitrostni preizkušnji pa se je na to mesto prebil izkušeni domačin Peljhan in tudi on obdržal stopničke do konca dirke.

Po skupno devetih hitrostnih preizkušnjah so med deseterico končali še štirje slovenski dirkači; šesti je bil Martin Mlinar (Peugeot 208 R2), sedmi Martin Štucin (Renault Clio R3 maxi), osmi Janko Čebron (Mitsubishi evo IX), deseti pa Aleš Zrinski (Peugeot 208 T16).

Z zmago - dobil je prav vse hitrostne preizkušnje - je Turk le še utrdil skupno vodstvo in potrdil zmago v DP, današnja zmaga pa mu je prinesla še eno lovoriko, slavje v prvenstvu centralno-evropske cone krovne zveze Fia.

V sezoni 2019 je Turk dobil štiri od sedmih relijev, ki so šteli za točkovanje slovenskega prvenstva: slavil je v Vipavi, na reliju Ina Delta na Hrvaškem, v Železnikih in danes v Idriji. Dve zmagi v slovenskem prvenstvu ima Boštjan Avbelj (Nova Gorica in Velenje), ki pa ni nastopil na vseh dirkah, tako da ni mogel ogroziti Turka na skupnem prvem mestu. Avblja ni bilo niti na reliju v Idriji, tako da je skupno drugo mesto po današnjem uspehu pripadlo Peljhanu. Poreški reli pa je v konkurenci DP dobil Italijan Claudio de Cecco, ki nastopa s slovensko licenco.

Turk je z letošnjim naslovom prvaka zbirko teh zmag zaokrožil na tri, saj je bil najboljši v Sloveniji že v letih 2017 in 2018.


* Izidi:
1. Rok Turk/Blanka Kacin (Hyundai i20) 50:48,1
2. Albert von Thurn und Taxis/Bernhard Ettel (Nem/Škoda Fabia R5)
+ 1:25,3
3. Darko Peljhan/Matej Čar (VW Polo proto) 2:59,1
4. Hermann Gassner jr/Ursula Mayerhofer (Nem/Toyota GT86)
3:02,8
5. Janos Puskadi/Barnabas Godor (Mad/škoda R5) 3:09,7
6. Martin Mlinar/Miran Mlinar (Peugeot 208 R2) 3:20,1
7. Martin štucin/Gregor Maver (Renault Clio R3 maxi) 3:54,4
8. Janko Čebron/Manca Kačič (Mitsubishi evo IX) 4:13,4
...

Značke: reli, dp

Članki iz rubrike