Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 13.10.2019 23:24:04

Zadnja zmaga v sezoni Nicku Škorji

Nick Škorja je požel zmago na zadnji domači dirki.
Mediaspeed.net
V Krškem se je z nednarodno dirko zaključila domača sezona spidveja.

Prizadevni člani AMD Krško so se odločili in namesto pokalne dirke klubov izpeljali mini mednarodno dirko, ki je bila zelo pomembna za mlade voznike. Ni bila tako pomembna za rezultate, kot predvsem za nabiranje izkušenj. Nastopilo je dvanajst voznikov. Izmed domačih ni bilo poškodovanega Matica Ivačiča, kot tudi Žagarja, ki ima zadnje nastope v teh dneh na Poljskem. Na koncu ni bilo tudi Lendavčana Daliborja Bota, ki ga je zamenjal mladi Avstrijec Peter Luttenberger. Nastopilo je tako dvanajst voznikov, ki so se pomerili v dvanajstih vožnjah, vsak po štirikrat. Najslabši štirje vozniki, Avstrijca Patrick Kirchsteiger (0 točk), omenjeni Luttenberger (1), Lendavčan Dario Vugrinec (3) in Ljubljančan Anže Grmek (3) so po koncu rednega dela odpadli, medtem ko se je preostalih osem voznikov pomerilo v dveh polfinalih.



Redni del je nekoliko presenetljivo dobil mladi Krčan Jernej Hriberšek z desetimi točkami. Enako število sta osvojila tudi Denis Štojs in Latvijec Francis Gusts, s točko zaostanka pa je bil četrti Nick Škorja, ki je enkrat ostal brez točk zaradi zdrsa. V prvem polfinalu je zelo prepričljivo zmagal Ljubljančan Škorja pred Latvijcem Artjomom Trofimovsom. Šele tretji pa je bil Hriberšek, ki se je tako poslovil, za njim pa je bil še Slovak Michal Tomka. V drugem polfinalu pa je slavil Štojs. Za njim si je finale po pričakovanjih priboril tudi Poljak Marcel Kajzer. Z vožnjami pa sta zaključila Latvijec Gusts kot tretji ter drugi Poljak Marek Lutowitz.



V velikem finalu pa si je nagrado AMD Krško več kot prepričljivo pripeljal Laščan Nick Škorja, sicer član AMTK Ljubljana, ki je tako na najlepši način kronal letošnjo sezono, v kateri je res imel kar nekaj padcev. Toda prišel je med najboljše mladince na svetu, to pa je rezultat, na katerem bo lahko delal naprej. Za njim se je na zadovoljstvo domačih gledalcev pripeljal domači veteran Denis Štojs, ki je dokazal da še ni za odpis. Končno tretje mesto je pripadlo Marcelu Kajzerju, medtem ko je na zadnjem mestu v finalu zaključil Latvijec Trofimovs.



Sezona spidveja, ki je bila tudi letos uspešna za Slovenijo, je končana. Pogledi so že obrnjeni v naslednjo leto, v katerem si želimo še morda malce več uspeha za naše in pa tudi, da bi dobili še kakšnega mladega voznika. Kar se organizacije mednarodnih dirk tiče, pa bomo več zvedeli v mesecu dni. Bolj ali manj pa je že znano (ne pa potrjeno!), da bomo tudi prihodnje leto gledali VN Slovenije.

Galerija
Značke: spidvej, krško, pokal

Članki iz rubrike