Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 03.08.2019 16:57:13

Marquez s prvega mesta v Brnu

Reuters
Španec Marc Marquez (Honda) je dosegel najhitrejši čas kvalifikacij pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v Brnu. V elitnem razredu motoGP je bil drugi Avstralec Jack Miller (Pramac Ducati), tretji pa Francoz Johann Zarco (KTM).

Marquez je dosegel šesti "pole position" v sezoni, skupno pa že 58. v karieri v najmočnejšem razredu, s čimer se je na prvem mestu večne lestvice izenačil z Avstralcem Mickom Doohanom.

Iz druge vrste bosta po kvalifikacijah, ki sta jih zaznamovala tudi dež in mokra steza, začeli Italijan Andrea Dovzioso (Ducati) ter Španca Pol Espargaro (KTM) in Alex Rins (Suzuki). Sedmi je bil Italijan Valentino Rossi (Yamaha), osmi njegov rojak Danilo Petrucci (Ducati), deveti pa Španec Maverick Vinales (Yamaha).


Pred deseto dirko sezone, prvo po poletnem premoru, ima skupno Marquez že precejšnjo prednost; zbral je 185 točk, drugi je Dovizioso s 127, tretji pa Petrucci s 121 točkami.

Dirka elitnega razreda motoGP se bo v Brnu v nedeljo začela ob 14. uri.

V šibkejšem razredu moto2 je prav tako slavil Marquez, mlajši brat zvezdnika kraljevskega razreda Alex je namreč premagal Britanca Sama Lowesa in Italijana Lorenza Baldassarrija. V najšibkejšem moto3 pa bo s prvega mesta začel Italijan Tony Arbolino pred Britancem Johnom McPheejem in rojakom Niccolom Antonellijem.

Značke: motociklizem, sp

Članki iz rubrike