Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

mu
mu
0 05.07.2019 13:39:12

HAHAHA, kaj takega! Marquez pred tremi tedni OPRAVIL IZPIT ZA MOTOR, kar mu je dejala komisija, ZMAGA

vszi
Marq Marquez, sedemkratni svetovni prvak, petkrat v kraljevskem razredu, je šele pred nekaj tedni opravil izpit za motor.

Gre seveda za cestni motor, za katerega moraš biti v Španiji star 20 let. In bratom Alexom sta se šele pred nekaj tedni prišla do izpita, kot poroča španski AS


"Opravila sva ga v prvo. Izpit sem opravil pred tremi tedni, skupaj z bratom. Pozimi sem opravil teoretični test, saj sem bil poškodovan z roko v mavcu, zato sem imel dovolj časa. Po dirki v Mugellu pa sem opravil še praktični del izpita," je za AS povedal 26-letnik iz Cervere.

Po poročanju omenjenega španskega medija so v komisiji sicer vedeli, da bo izpit opravljal sedemkratni svetovni prvak in eden najboljših dirkačev vseh časov, ampak menda z znanjem in z njim niso bili najbolj navdušeni. "Rekli so mi, da so pričakovali več od mene," je v smehu na dirkališču Sachsenring razlagal sedemkratni svetovni prvak.

"40 minut sem vozil po cestah in po mestu," je še dejal starejši od bratov Marquez. "Poligon bi moral opraviti v 23 sekundah. Ne vem niti, kako je šlo in kako je bilo, vem, da sem vozil hondico."

Maverick Vinales, zmagovalec zadnje dirke v Assnu na Nizozemskem pa je ob tem dejal. "Izpit je težji, kot se zdi, povem vam. Bil sem bolj živčen med vožnjo med stožci kot med dirko, prisežem. Tukaj sem tega vajen, tam na poligonu pa sem postal živčen. Je vse prej kot lahko," je dejal dirkač Yamahe.

Značke: izpit, motor, marquez, motogp

Članki iz rubrike