ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 28.05.2019 15:00:35

Dvajsetletni Šved usoden za Blaža Rolo

m24
Slovenski teniški igralec Blaž Rola se je od odprtega prvenstva Francije v Parizu poslovil že po prvem krogu. Osemindvajsetletni Slovenec, ki je trenutno na 188. mestu lestvice ATP, je brez dobljenega niza izgubil proti 20-letnemu Švedu Mikaelu Ymerju.

Ymer je Ptujčana presenetil že v prvem nizu, ko mu je z izidom niza 6:0 v teniškem žargonu po 28 minutah zavezal prvo kravato. V drugem nizu je slovenski igralec pokazal več igre ter 148. igralcu sveta vendarle vzel tri igre.

Dvoboj je odločala podaljšana igra tretjega niza, ki pa jo je, kljub dobri igri Slovenca, vseeno dobil Šved, ki si je tako s 3:0 v nizih oziroma s 6:0, 6:3, 7:6 (5) priboril napredovanje v naslednji krog.

Rola se je na glavni turnir peščenega grand slama Roland Garros prebil skozi kvalifikacije. To je bil njegov šesti nastop v karieri na enem od turnirjev za grand slam. Najboljše izide je dosegel v letu 2014, ko se je v avstralskem Melbournu in Wimbledonu prebil v drugi krog. Tega leta je v New Yorku nastopil v prvem krogu, prav tako leto dni kasneje na OP Avstralije in v Wimbledonu.

Tudi uspešnejši tekmec Role Ymer se je na glavni turnir pariškega grand slama prebil skozi kvalifikacije.



Danes bo predvidoma dvoboj prvega kroga med posameznicami dokončala še ena Slovenka Dalila Jakupović, ki je proti Japonki Kurumi Nara, prvi niz izgubila s 5:7, drugega pa dobila s 7:5, a je nato njun dvoboj prekinila tema.

Že pred tem je Polona Hercog v prvem krogu s 4:6, 6:2 in 8:6 premagala 32. nosilko, Belorusinjo Aljaksandro Sasnovič. V 2. krogu jo čaka Američanka Jennifer Brady.

Izpadla pa je Kaja Juvan, ki je morala priznati premoč Romunki Sorani Cirstea s 5:7, 6:4, 5:7, prav tako se je poslovila Tamara Zidanšek, ki je izgubila proti Belgijki Elise Mertens, 20. nosilki, s 6:4, 3:6 in 2:6.

Aljaž Bedene je prvi dan prvenstva klonil v obračunu s 15. igralcem lestvice ATP Hrvatom Borno Ćorićem po štirih nizih z 1:6, 7:6 (4), 4:6 in 4:6.

Značke: tenis, francija

Članki iz rubrike