Mucek Čarli Odkrito.si

Ali vaša mačka pogosto leži na vašem trebuhu?

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 26. avgusta

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

tovornjak, izanka, avtodom Svet24.si

FOTO: Drama na Ižanki! Pogumni voznik tovornjaka ...

11otrok1 Svet24.si

Kar enajst otrok hlača po njihovi hiši

Foto Tibor Golob Njena.si

Alya za las ušla smrti

rebeka dremelj Njena.si

Prvič videli in slišali Rebekino hčerko

STA
STA
0 30.04.2019 16:15:49

V Krškem dirka EP posameznikov

V sredo bo na praznik dela v Krškem na sporedu kvalifikacijska dirka evropskega prvenstva posameznikov v speedwayu. Vozniki iz 13 držav se bodo od 19. ure borili za prva tri mesta, ki vodijo v nadaljevanje, tako imenovani Euro Challenge. Slovenske barve bosta branila člana domačega AMD Krško Matic Ivačič in Denis Štojs.

Kot rezervna voznika bosta na svojo priložnost v tej mednarodni konkurenci čakala domačin Jernej Hriberšek ter voznik ST Lendava Dario Vugrinec.

Doslej so vozniki odpeljali že dve kvalifikacijski dirki, v hrvaškem Goričanu se je s šestim mestom izkazal Ljubljančan Nick Škorja, ki je le za las zgrešil napredovanje v nadaljnji krog tekmovanja, 1. maja pa bo ob Krškem še kvalifikacijska dirka v Ukrajini. Najboljši iz teh štirih dirk se bodo na naslednji stopnički pomerili 25. maja v madžarskem Nagyhalaszu. Nato pa sledijo še štiri finalne dirke, ki bodo na koncu dale novega evropskega prvaka.


Na startnem seznamu na teh dirkah ni najboljšega slovenskega dirkača Mateja Žagarja, sicer dvakratnega evropskega prvaka (2004, 2008), ki pa se že vrsto let osredotoča na svetovno prvenstvo ter nastope v profesionalnih ligah.

V Krškem bosta na delu dva voznika, ki sta tudi že bila stalna člana serije Grand Prix; Rusa Grigorja Laguto ter Danca Bjarneja Pedersena, starejšega brata bolj znanega Nickija Pedersena. Ob njiju med glavne favorite štejeta tudi Poljak Kacper Worina.

Glavni slovenski adut je Ivačič, ki po dveh dirkah državnega prvenstva zaseda drugo mesto, prav tako pa dobro nastopa v poljski ligi. Dobra forma, po trdem delu pred sezono, pa bi ga s kančkom športne sreče lahko ponesla visoko. Dirka pa bo obenem tudi najboljša generalka pred dirko leta, preizkušnjo svetovnega prvenstva za VN Slovenije, ko se bodo čez en mesec v Krškem zbrali tudi vsi najboljši vozniki sveta.

Značke: speedway, sta

Članki iz rubrike