Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 30.04.2019 16:15:49

V Krškem dirka EP posameznikov

V sredo bo na praznik dela v Krškem na sporedu kvalifikacijska dirka evropskega prvenstva posameznikov v speedwayu. Vozniki iz 13 držav se bodo od 19. ure borili za prva tri mesta, ki vodijo v nadaljevanje, tako imenovani Euro Challenge. Slovenske barve bosta branila člana domačega AMD Krško Matic Ivačič in Denis Štojs.

Kot rezervna voznika bosta na svojo priložnost v tej mednarodni konkurenci čakala domačin Jernej Hriberšek ter voznik ST Lendava Dario Vugrinec.

Doslej so vozniki odpeljali že dve kvalifikacijski dirki, v hrvaškem Goričanu se je s šestim mestom izkazal Ljubljančan Nick Škorja, ki je le za las zgrešil napredovanje v nadaljnji krog tekmovanja, 1. maja pa bo ob Krškem še kvalifikacijska dirka v Ukrajini. Najboljši iz teh štirih dirk se bodo na naslednji stopnički pomerili 25. maja v madžarskem Nagyhalaszu. Nato pa sledijo še štiri finalne dirke, ki bodo na koncu dale novega evropskega prvaka.


Na startnem seznamu na teh dirkah ni najboljšega slovenskega dirkača Mateja Žagarja, sicer dvakratnega evropskega prvaka (2004, 2008), ki pa se že vrsto let osredotoča na svetovno prvenstvo ter nastope v profesionalnih ligah.

V Krškem bosta na delu dva voznika, ki sta tudi že bila stalna člana serije Grand Prix; Rusa Grigorja Laguto ter Danca Bjarneja Pedersena, starejšega brata bolj znanega Nickija Pedersena. Ob njiju med glavne favorite štejeta tudi Poljak Kacper Worina.

Glavni slovenski adut je Ivačič, ki po dveh dirkah državnega prvenstva zaseda drugo mesto, prav tako pa dobro nastopa v poljski ligi. Dobra forma, po trdem delu pred sezono, pa bi ga s kančkom športne sreče lahko ponesla visoko. Dirka pa bo obenem tudi najboljša generalka pred dirko leta, preizkušnjo svetovnega prvenstva za VN Slovenije, ko se bodo čez en mesec v Krškem zbrali tudi vsi najboljši vozniki sveta.

Značke: speedway, sta

Članki iz rubrike