nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

STA
STA
0 30.04.2019 16:15:49

V Krškem dirka EP posameznikov

V sredo bo na praznik dela v Krškem na sporedu kvalifikacijska dirka evropskega prvenstva posameznikov v speedwayu. Vozniki iz 13 držav se bodo od 19. ure borili za prva tri mesta, ki vodijo v nadaljevanje, tako imenovani Euro Challenge. Slovenske barve bosta branila člana domačega AMD Krško Matic Ivačič in Denis Štojs.

Kot rezervna voznika bosta na svojo priložnost v tej mednarodni konkurenci čakala domačin Jernej Hriberšek ter voznik ST Lendava Dario Vugrinec.

Doslej so vozniki odpeljali že dve kvalifikacijski dirki, v hrvaškem Goričanu se je s šestim mestom izkazal Ljubljančan Nick Škorja, ki je le za las zgrešil napredovanje v nadaljnji krog tekmovanja, 1. maja pa bo ob Krškem še kvalifikacijska dirka v Ukrajini. Najboljši iz teh štirih dirk se bodo na naslednji stopnički pomerili 25. maja v madžarskem Nagyhalaszu. Nato pa sledijo še štiri finalne dirke, ki bodo na koncu dale novega evropskega prvaka.


Na startnem seznamu na teh dirkah ni najboljšega slovenskega dirkača Mateja Žagarja, sicer dvakratnega evropskega prvaka (2004, 2008), ki pa se že vrsto let osredotoča na svetovno prvenstvo ter nastope v profesionalnih ligah.

V Krškem bosta na delu dva voznika, ki sta tudi že bila stalna člana serije Grand Prix; Rusa Grigorja Laguto ter Danca Bjarneja Pedersena, starejšega brata bolj znanega Nickija Pedersena. Ob njiju med glavne favorite štejeta tudi Poljak Kacper Worina.

Glavni slovenski adut je Ivačič, ki po dveh dirkah državnega prvenstva zaseda drugo mesto, prav tako pa dobro nastopa v poljski ligi. Dobra forma, po trdem delu pred sezono, pa bi ga s kančkom športne sreče lahko ponesla visoko. Dirka pa bo obenem tudi najboljša generalka pred dirko leta, preizkušnjo svetovnega prvenstva za VN Slovenije, ko se bodo čez en mesec v Krškem zbrali tudi vsi najboljši vozniki sveta.

Značke: speedway, sta

Članki iz rubrike