Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 31.03.2019 14:15:41

Obilica sreče za korziško zmago Neuvilla

Težave s pnevmatiko v zadnjih kilometrih zaključne hitrostne preizkušnje relija za svetovno prvenstvo na Korziki so danes preprečile zmago Valižanu Elfynu Evansu (Ford). Tako je slavil Belgijec Thierry Neuville (Hyundai), ki je tako prišel tudi v vodstvo v skupnem seštevku.

Evans je bil na odlični poti, da v zadnji etapi preseneti odličnega Belgijca. V predzadnji hitrostni preizkušnji je prišel do vodstva, v zadnji pa vodil vse do nekaj kilometrov pred koncem, ko je moral odstopiti zaradi predrte pnevmatike. Evansu je v slabo tolažbo ostalo tretje mesto na reliju.

"Težko je sprejeti, ko se zgodi kaj takega, ampak kaj hočemo. Nekaj podobnega se je zgodilo Ottu včeraj, meni pa se je to pripetilo sredi ravnine. Morda je bila luknja, kakšen kamen, ne vem ... Skušal sem odpeljati do konca, sem pa vedel, da bom težko zdržal brez izgube časa," je po prihodu v cilj zmajeval z glavo osmoljenec Evans.

Neuville se tako lahko zahvali obilici sreče za zmago na Korziki, saj je že v vodstvo na predzadnji dan prišel zaradi predrte pnevmatike do danes vodečega v SP Estonca Otta Tänaka (Toyota).

Po 14 hitrostnih preizkušnjah v treh etapah na sredozemskem otoku je Belgijec na koncu slavil s 40 sekundami prednosti pred lanskim svetovnim prvakom Francozom Sebastienom Ogierjem.

"Žal mi je za Elfyna, ki je vozil odlično, toda mislim, da sem si zmago zaslužil tudi jaz. Vozil sem na meji in se držal načela, da se nikoli ne smeš predati," pa je nepričakovano zmago pospremil Belgijec.

Britanec Kris Meeke - sam je svoj delež smole po okvari dirkalnika imel v petek, ko je s svojim počasnim vozilom tudi nehote oviral Evansa - je dobil današnji "power stage" in s tem dodatnih pet točk v SP, sicer pa ni bil v ospredju, saj je skupno reli končal šele na devetem mestu. Drugi je bil na tej preizkušnji Tänak, tretji pa Finec Teemu Suninen.

Skupno je v SP zdaj prvi Neuville z 82 točkami, dve manj ima Ogier, Tänak pa je tretji s 77.

Naslednji reli za SP bo preizkušnja v Argentini med 25. in 28. aprilom.

Značke: reli, sp

Članki iz rubrike