Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 07.01.2019 21:14:35

Ferrari z novim vodstvom

Reuters
Moštvo formule 1 Ferrari bo v novi sezoni vodil Mattia Binotto. Moštvo iz Maranella je danes potrdilo, da dosedanji vodja ekipe Maurizio Arrivabene ne bo več del ekipe, zamenjal pa ga bo dosedanji tehnični direktor Mattia Binotto.

Arrivabene je prevzel Ferrari leta 2014, Binotto je v ekipi od leta 2016.

"Po štirih letih nenehnega dela in posvečanju ekipi bo Maurizio Arrivabene zapustil ekipo. Njegovo mesto prevzema Mattia Binotto, ki bo delo vodje ekipe začel takoj," je sporočil Ferrari.

Pred uradno potrditvijo slovesa je o tem, da Arrivabene ni več član Ferrarija, že poročal športni časnik Gazzetta dello Sport, ki je poudaril, da je dosedanji vodja ekipe ostal brez službe zaradi slabe lanske sezone.



Ferrari se je informaciji o odpustitvi izognil, zapisali so le, da je do spremembe v vodstveni strukturi prišlo po "dolgih pogovorih, povezanih z Maurizievimi dolgoročnimi življenjskimi interesi in interesi moštva kot celote."

Italijanska ekipa v zadnjih letih neuspešno skušala uloviti prevladujočo ekipo formule 1 Mercedes; nazadnje so se v Maranellu naslova svetovnega prvaka veselili leta 2008.

Ferrari bo nov dirkalnik za sezono 2019, v kateri bosta barve rdečih branila Nemec Sebastian Vettel in Monačan Charles Leclerc, predstavil 15. februarja.

Značke: formula ena, sp

Članki iz rubrike