julia roberts 1 Odkrito.si

Julie Roberts sorodniki njenega moža na začetku ...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 17. julija

Nal Husič Petisvet.si

Nal Husić: karte kažejo, kako nas 'luna gunca'

miro cerar bmw Svet24.si

Poklukar v parlamentu razkril Cerarjevo veliko ...

severina Svet24.si

FOTO: Severina, imaš res 47 let?

wabra nina-mjp Njena.si

Znana Slovenka zaradi bolezni prestala težko ...

paulina p Njena.si

Ljubezen na vasi: Izpadla Paulina razkrila ...

STA
STA
0 08.08.2018 16:40:57

V Krškem ob Žagarju še Ivačič

Krško bo 8. septembra gostilo preizkušnjo svetovnega prvenstva v spidveju.

Poleg Mateja Žagarja, ki je stalni voznik v SP 2018, bo od domačih dirkačev v Krškem nastopil še Matic Ivačič, so danes sporočili iz mednarodne motociklistične zveze (Fim).

Vodstvo tekmovanja, Mednarodna zveza Fim in podjetje BSI, promotor elitne serije Grand Prix, sta danes potrdila voznika s povabilom za dirko v Krškem. Vsak prireditelj v sezoni ima namreč pravico, da eno mesto dodeli tekmovalcu po svojem izboru, letos bo imel na slovenski dirki priložnost za nastop Ivačič, član domačega kluba AMD krško.

Ivačič je bil leta 2016 na dirki v Krškem rezerva in je odpeljal eno vožnjo, zdaj pa bo imel prvič priložnost odpeljati celotno dirko za Grand Prix.


Na dirki na ovalu Matije Gubca bodo sicer štirje slovenski predstavniki: poleg Žagarja in Ivačiča, ki bosta seveda zanesljivo vozila, bosta v pripravljenosti kot rezervi še Nick Škorja in Denis Štojs.

Ivačič je letošnje državno prvenstvo končal na drugem mestu za serijskim prvakom Žagarjem in si prvič v karieri zagotovil skupno drugo mesto.

Dirka v Krškem bo osma od skupno desetih v koledarju letošnjega svetovnega prvenstva, do te preizkušnje se bodo najboljši speedwayisti na svetu pomerili še dvakrat; prvič že to soboto na Švedskem, zadnja postaja pred Krškim pa bo konec avgusta v poljskem Gorzowu.

Žagar je v seštevku SP trenutno na skupnem 11. mestu in si še ni zagotovil mesta v seriji Grand Prix za prihodnjo sezono, zato ga v boju za najboljšo osmerico čaka še precej dela.

Značke: speedway, sp, žagar, ivačič

Članki iz rubrike