krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

STA
STA
0 04.08.2018 21:07:18

Herlingsu kvalifikacije v Lommelu, Gajser enajsti

Profimedia
Nizozemec Jeffrey Herlings si je zagotovil najboljše startno izhodišče za nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v motokrosu v belgijskem Lommelu. Drugi je bil v elitnem razredu MXGP današnjih kvalifikacijah Italijan Antonio Cairoli, tretji pa Francoz Romain Febvre. Edini Slovenec na dirki Tim Gajser je bil v kvalifikacijah 11.

Motokrosisti ta konec tedna nastopajo na 15. postaji sezone. V Belgiji je na eni najzahtevnejših prog v koledarju od slovenskih dirkačev elitne konkurence le Gajser, Klemen Gerčar je dirko zaradi poškodbe izpustil.

Nizozemec Jeffrey Herlings, vodilni v SP, je danes potrdil status favorita na težki mivkasti podlagi. Tako kot že vso sezono je bil njegov najhujši tekmec Cairoli, tretji pa je bil Febvre.


Gajser je prejšnji konec tedna na Češkem spet stopil na stopničke, ko je bil tretji, skupno pa je v SP napredoval na četrto mesto, do tretjega Clementa Desalla ga loči 29 točk. Belgijec je bil danes v kvalifikacijah sicer še dve mesti slabši od Gajserja, ki pa ga v SP najbolj ogroža peti Febvre, ima le 18 točk zaostanka.

Dirka v razredu MXGP bo v nedeljo s prvo vožnjo ob 14.15 in drugo ob 17.10.

V Lomellu pa na evropskem prvenstvu ta konec tedna tekmujejo tudi še trije Slovenci; Maks Mausser v kategoriji EMX 125, Luka Milec in Jan Pancar pa v kategoriji EMX 250.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike