tina gorenjak Odkrito.si

Hude bolečine ustavile Tino Gorenjak?

premik ure Svet24.si

Premikanje ure: Slovenci na zimski, Hrvati na ...

Uroš Petisvet.si

V Medžugorju komunicira s Sveto Marijo, z ...

ljubljanska obvoznica, severna obvoznica Svet24.si

Ljubljanski avtocestni obroč z velikansko ...

princ harry Svet24.si

Princ Harry "odstavil" prijatelja, ker mu je ...

poljub dejan in irena Njena.si

Reka ljubezni: Strasten poljub med Ireno in ...

Nives Orešnik Njena.si

Pravilna nega za močno in odporno kožo

STA
STA
0 04.08.2018 08:40:12

Tjaša po kolajno

alesfevzer.com
Na mega evropskem prvenstvu v Glasgowu bodo danes med Slovenci aktivni plavalci in veslač Rajko Hrvat. Najbolj zanimiva bo ženska tekma na 800 m prosto, ta se začne ob 18. uri, kjer bo Tjaša Oder branila bron iz Londona 2016.

Odrova je v petek dosegla sedmi izid kvalifikacij, a med vsemi nastopajočimi je s časom izstopala le Italijanka Simona Quadarella. Finale bo pokazal, ali je katera od plavalk še varčevala z močmi, vse, vključno z Odrovo, pa so prepričane, da je v finalu dosegljiv boljši dosežek.

Tudi slovenska rekorderka poudarja, da se bo na tekmi vključila v boj za kolajne, če se bo za to pokazala prilika, sicer pa ima peti najboljši prijavljeni izid in vloga favoritinj za kolajne pripada tekmicam.V bazenu se bosta že dopoldan na 100 m prsno predstavili izkušena Tjaša Vozel in Tina Čelik, letos že dobitnica kolajne na mladinskem evropskem prvenstvu. Za Vozlovo bo tekma test za nastop na 200 m prsno, za Čelikovo pa za najkrajšo 50-metrsko razdaljo.

V parku Strachclyde bo slovenske barve na veslaškem delu tekmovanj branil Izolan Rajko Hrvat. Slednjega čaka nastop v polfinalu lahkih skifistov. V nedeljo bo nato nastopil v velikem ali malem finalu. Še enkrat pa bosta v nedeljo startala tudi Marko Bolha in Jaka Malešič v finalu C lahkih dvojnih dvojcev.

Značke: plavanje, veslanje, ep

Članki iz rubrike