tanja žagar Odkrito.si

Tanja Žagar tega ni mogla obdržati zase!

Veliki horoskop 2014 Svet24.si

Horoskop za petek, 21. septembra

Sanje, duša Petisvet

4 znaki, da gre za čas pred vašo smrtjo

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

voznik avtobusa, najstnik Svet24.si

VIDEO: Šolar je stekel pred avtobus, žalil ...

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

jani jugovic, teja perjet Njena.si

Teja Perjet iskreno o težavah z zanostivijo

STA
STA
0 04.08.2018 08:40:12

Tjaša po kolajno

alesfevzer.com
Na mega evropskem prvenstvu v Glasgowu bodo danes med Slovenci aktivni plavalci in veslač Rajko Hrvat. Najbolj zanimiva bo ženska tekma na 800 m prosto, ta se začne ob 18. uri, kjer bo Tjaša Oder branila bron iz Londona 2016.

Odrova je v petek dosegla sedmi izid kvalifikacij, a med vsemi nastopajočimi je s časom izstopala le Italijanka Simona Quadarella. Finale bo pokazal, ali je katera od plavalk še varčevala z močmi, vse, vključno z Odrovo, pa so prepričane, da je v finalu dosegljiv boljši dosežek.

Tudi slovenska rekorderka poudarja, da se bo na tekmi vključila v boj za kolajne, če se bo za to pokazala prilika, sicer pa ima peti najboljši prijavljeni izid in vloga favoritinj za kolajne pripada tekmicam.

V bazenu se bosta že dopoldan na 100 m prsno predstavili izkušena Tjaša Vozel in Tina Čelik, letos že dobitnica kolajne na mladinskem evropskem prvenstvu. Za Vozlovo bo tekma test za nastop na 200 m prsno, za Čelikovo pa za najkrajšo 50-metrsko razdaljo.

V parku Strachclyde bo slovenske barve na veslaškem delu tekmovanj branil Izolan Rajko Hrvat. Slednjega čaka nastop v polfinalu lahkih skifistov. V nedeljo bo nato nastopil v velikem ali malem finalu. Še enkrat pa bosta v nedeljo startala tudi Marko Bolha in Jaka Malešič v finalu C lahkih dvojnih dvojcev.

Značke: plavanje, veslanje, ep

Članki iz rubrike