jure kosir in njegova simona_preview Odkrito.si

Jure Košir se je zaradi otrok preselil

princ filip Svet24.si

Princu Filipu že dostavili nov avtomobil. Pa mu ...

vodnar Petisvet.si

3 nebesna znamenja, ki bodo doživela šok!

NLB Svet24.si

Slovenija Hrvaški poslala diplomatsko noto: bo ...

Jenson Button, Brittny Ward Svet24.si

Bivši dirkač formule 1 bo zibal

Mirjam Poterbin 2 Njena.si

Mirjam Poterbin razkrila skrivnost svoje sveže ...

TANJA ZAGAR Njena.si

Zaprite usta: Ja, to je Tanja Žagar!

STA
STA
0 04.08.2018 08:40:12

Tjaša po kolajno

alesfevzer.com
Na mega evropskem prvenstvu v Glasgowu bodo danes med Slovenci aktivni plavalci in veslač Rajko Hrvat. Najbolj zanimiva bo ženska tekma na 800 m prosto, ta se začne ob 18. uri, kjer bo Tjaša Oder branila bron iz Londona 2016.

Odrova je v petek dosegla sedmi izid kvalifikacij, a med vsemi nastopajočimi je s časom izstopala le Italijanka Simona Quadarella. Finale bo pokazal, ali je katera od plavalk še varčevala z močmi, vse, vključno z Odrovo, pa so prepričane, da je v finalu dosegljiv boljši dosežek.

Tudi slovenska rekorderka poudarja, da se bo na tekmi vključila v boj za kolajne, če se bo za to pokazala prilika, sicer pa ima peti najboljši prijavljeni izid in vloga favoritinj za kolajne pripada tekmicam.V bazenu se bosta že dopoldan na 100 m prsno predstavili izkušena Tjaša Vozel in Tina Čelik, letos že dobitnica kolajne na mladinskem evropskem prvenstvu. Za Vozlovo bo tekma test za nastop na 200 m prsno, za Čelikovo pa za najkrajšo 50-metrsko razdaljo.

V parku Strachclyde bo slovenske barve na veslaškem delu tekmovanj branil Izolan Rajko Hrvat. Slednjega čaka nastop v polfinalu lahkih skifistov. V nedeljo bo nato nastopil v velikem ali malem finalu. Še enkrat pa bosta v nedeljo startala tudi Marko Bolha in Jaka Malešič v finalu C lahkih dvojnih dvojcev.

Značke: plavanje, veslanje, ep

Članki iz rubrike