Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 04.08.2018 08:40:12

Tjaša po kolajno

alesfevzer.com
Na mega evropskem prvenstvu v Glasgowu bodo danes med Slovenci aktivni plavalci in veslač Rajko Hrvat. Najbolj zanimiva bo ženska tekma na 800 m prosto, ta se začne ob 18. uri, kjer bo Tjaša Oder branila bron iz Londona 2016.

Odrova je v petek dosegla sedmi izid kvalifikacij, a med vsemi nastopajočimi je s časom izstopala le Italijanka Simona Quadarella. Finale bo pokazal, ali je katera od plavalk še varčevala z močmi, vse, vključno z Odrovo, pa so prepričane, da je v finalu dosegljiv boljši dosežek.

Tudi slovenska rekorderka poudarja, da se bo na tekmi vključila v boj za kolajne, če se bo za to pokazala prilika, sicer pa ima peti najboljši prijavljeni izid in vloga favoritinj za kolajne pripada tekmicam.



V bazenu se bosta že dopoldan na 100 m prsno predstavili izkušena Tjaša Vozel in Tina Čelik, letos že dobitnica kolajne na mladinskem evropskem prvenstvu. Za Vozlovo bo tekma test za nastop na 200 m prsno, za Čelikovo pa za najkrajšo 50-metrsko razdaljo.

V parku Strachclyde bo slovenske barve na veslaškem delu tekmovanj branil Izolan Rajko Hrvat. Slednjega čaka nastop v polfinalu lahkih skifistov. V nedeljo bo nato nastopil v velikem ali malem finalu. Še enkrat pa bosta v nedeljo startala tudi Marko Bolha in Jaka Malešič v finalu C lahkih dvojnih dvojcev.

Značke: plavanje, veslanje, ep

Članki iz rubrike