favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 22.04.2018 22:41:58

Marquez kljub kazni najhitrejši v Austinu: Žvižgi me ne motijo, vse to je le zabava

Reuters
Izjemni Španec je na dirkah za veliko nagrado Amerik v Austinu v razredu motoGP zmagal že šestič.

Svetovni motociklistični prvak Marc Marquez na dirkah za veliko nagrado Amerik v Austinu v razredu motoGP niza zmago za zmago. Letos je zmagal že šestič, prave konkurence ni imel, vodil je praktično od starta do cilja. Še največ težav je imel v kvalifikacijah, v katerih je bil najhitrejši, a so ga sodniki zaradi oviranja tekmeca kaznovali.

Tako je moral startati s četrtega mesta, kar pa mu ni predstavljalo večje težave, saj se je s svojo hondo hitro in brez pretresov prebil tja, kamor si je želel.

Drugo mesto je zasedel njegov rojak in voznik Yamahe Maverick Vinales, ki je startal z najboljšega položaja, tretji pa je bil Andrea Iannone (Suzuki).

S startne črte je sicer najhitreje potegnil Iannone, ki pa se je hitro znašel za Marquezom, do konca dirke pa je izgubil še eno mesto, prehitel ga je Vinales. Vinalesov moštveni kolega Valentino Rossi je trdno držal četrto mesto, Francoz Johann Zarco pa peto.

Do zdaj vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Britanec Cal Crutchlow je po padcu ostal brez novih točk, tako da je moral vodstvo predati Andrei Doviziosu (Ducati), ki ima točko prednosti pred Marquezom.

"Moja taktika je bila povsem jasna. Tokrat nisem imel samozavesti za kakšne dvoboje na stezi, zato sem si na začetku želel priti v vodstvo in večati prednost. To mi je popolnoma uspelo, nisem imel nikakršnih težav. Tudi žvižgi gledalcev me ne motijo, res je glasno, toda vse to je le zabava," je bil zadovoljen Marquez, ki je na tem dirkališču še nepremagan.

Tokrat mu nihče ni bil niti blizu, sta pa bila Vinales in Iannone zelo zadovoljna tudi z drugim in tretjim mestom. "Imel sem nekaj težav z oprijemom sprednje pnevmatike, a v osnovi je bilo vse na progi odlično. Dosegel sem svoj maksimum, upam, da smo prebrodili težave z začetka sezone. Sem pa na prekrasni stezi tudi zelo užival. Drugo mesto naj bo v spomin na Nickyja Haydna," je dejal Vinales, podobno je razmišljal Iannone: "Zadnje čase sem poslušal veliko kritik. A danes sem pokazal, da sem borec, da se ne predajam. Tretje mesto je izvrsten dosežek, upam pa, da se bomo na naslednjih dirkah še bolj približali najboljši. Gremo korak za korakom."

V razred moto2 je bil najhitrejši Italijan Francesco Bagnaia, s tem je po Katarju zabeležil še drugo zmago v sezoni v razredu moto2. Z njo je voznik Kalexa tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Drugo mesto je zasedel najhitrejši v kvalifikacijah Alex Marquez (Kalex), ki ga je Italijan prehitel v 13. od 18 krogov. Tretji je bil Portugalec Miguel Oliveira (KTM).

Do spremembe v vodstvu skupnega seštevka je prišlo tudi v razredu moto3, z zmago ga je prevzel voznik Honde Španec Jorge Martin. Drugo mesto je zasedel Italijan Enea Bastianini (Honda), tretje pa še en Italijan in Marco Bezzecchi (KTM).

Značke: motociklizem, sp

Članki iz rubrike