stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 22.04.2018 17:10:18

Slovenski sprinterji na mirnih vodah opravili prve izbirne tekme

vszi
Slovenski sprinterji na mirnih vodah so na Jarunu opravili prva dva dneva izbirnih tekem. Danes so bile na sporedu končne odločitve na 200 in 500 metrov. Med kajakašicami na 200 metrov je v članski konkurenci zmagala Anja Osterman, preostale končne odločitve so bile v moški konkurenci. Med člani je v kajaku na 200 metrov zmagal Vid Debeljak.

Ostermanova je za progo potrebovala 41 sekund in 98 stotink, dobri dve sekundi za njo je v cilj priveslala Mia Medved, tretja pa je bila Szilvia Kollo. Na isti razdalji so tekmovale tudi mladinke. Najhitreje je do cilja priveslala Taja Smukavec, drugo mesto si je priveslala Manca Mikelj, tretja pa je bila Neja Vodopivec.

Med člani je v kajaku na 200 metrov zmagal Debeljak, sicer aktualni evropski prvak v sprintu na divjih vodah, drugi je bil Rok Šmit, tretji pa Malin Titorič. Člani so tekmovali tudi na 500-metrski razdalji, kjer je zmagal Simon Blaževič pred Alanom Apollonijem in Anžetom Urankarjem, svetovnim prvakom v sprintu na divjih vodah.

Na 200 in 500 metrov so veslali še mladinci. Na najkrajši razdalji je bil najuspešnejši Miha Fartek, drugi je bil Jan Markelj, tretji pa Filip Toplikar. Jan Markelj je bil nato najboljši še na 500 metrov, kjer je bil Miha Fartek drugi, Tit Faletič pa tretji.



Že v soboto so bile na sporedu kvalifikacijske tekme, pa tudi nekaj končnih odločitev. V moškem kajakaškem finalu članov na 1000 metrov je po pričakovanjih zmagal Jošt Zakrajšek, na drugo mesto je priveslal Alan Apollonio, na tretje pa Simon Oven.

Na isti razdalji so tekmovali tudi mladinci, kjer je najhitreje v cilj priveslal Jan Markelj, za njim pa sta ciljno linijo prečkala Tit Faletič in Filip Toplikar.

Preostale tri končne odločitve so bile v ženski konkurenci. Med članicami na 500 metrov je bila najhitrejša Anja Osterman, druga je bila Mia Medved, tretja pa Szilvia Kollo. Pri mladinkah na 500 in 1000 metrov je v obeh konkurencah zmagala Taja Smukavec, druga je bila Neja Vodopivec, tretja pa Romina Mihalič.

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike