Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
8 09.04.2018 12:01:05

RAZJARJENI Rossi s šokantnimi obtožbami na račun Marqueza: STRAH ME JE! Povem vam, kaj počne ...

Reuters
Bojna sekira je spet odkopana. Marc Marquez je s svojim početjem na VN Argentine močno razjezil Valentina Rossija.

Med Špancem in Italijanom se je že v preteklosti večkrat zaiskrilo, toda verjetno še nikoli tako kot včeraj. Marquez se je malo pred koncem dirke zaletel v Rossija, tako da je Italijan padel in ostal brez uvrstitve. Marquez je za svoj manever dobil polminutno kazen in je dirko končal na 18. mestu.

Po koncu dirke je Marquez sicer želel obiskati Rossija v boksih, kar pa so mu predstavniki Yamahe preprečili. Jasno in glasno so mu dejali, da tam ni zaželen. Potem pa se je oglasil tudi Rossi in povedal, kaj si misli o Marquezovem načinu dirkanja: "To je zelo slabo, ker uničuje naš šport, saj nima prav nobenega spoštovanja to svojih tekmecev. Nikoli," je bentil Italijan.

Nato pa svoje razmišljanje še dodatno utemeljil: "Ko se po stezi voziš s hitrostjo 300 kilometrov na uro, moraš spoštovati tekmece, moraš biti močen, od sebe moraš dati maksimum, toda ne na tak način, to je nedopustno."



Tudi tu se Rossi ni ustavil, temveč je še naprej razpredal, da Marquez namerno poizkuša svoje tekmece izriniti s steze: "Samo poglejte, kaj se je dogajalo zadnji konec tedna. Seveda lahko narediš napako pri zaviranju, se dotakneš drugega dirkača, to se dogaja, to je dirkanje. Toda v petek dopoldan je to naredil Mavericku Vinalesu, Andrei Doviziosu, v soboto dopoldan še meni, na dirki pa je šel neposredno v štiri dirkače, saj to dela namenoma. To ni napaka, saj nogo postavi med nogo in motor, saj ve, da tako ne bo padel, temveč bo tekmec, vsaj upa, da bo. Če bi vsi dirkali na tak način, brez spoštovanja do drugih, to postane zelo nevaren šport in se lahko grdo konča."

Takoj po dirki je šel Rossi skupaj s predstavniki Yamahe do organizatorjev dirke in jim dejal, da imajo oni veliko odgovornost, saj morajo Marqueza odvrniti od tovrstnega obnašanja. "Strah me je, strah me je, ko sem na stezi skupaj z Marquezom. Danes me je strah, ko vidim njegovo ime med dirkači, ker vem, da se bo spravil name, že zdaj to vem. Razmišljati morate in upati, da ne padete."

Povsem drugačen pogled na vse skupaj ima Marquez. "Seveda sem močno razočaran zaradi tega. Še nikoli v svoji karieri nisem šel nad tekmeca z mislijo, da bi padel, temu se vedno skušamo izogniti. Med prehitevanjem imaš včasih veliko prostora, včasih pa sta dirkača zelo blizu. Kar se je tokrat zgodilo z Valentinom, je bila napaka, posledica razmer na stezi, ker mi je zablokiralo sprednje kolo. Toda, Rossi nima prav, ko govori take stvari."

Članki iz rubrike