Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 16.03.2018 16:40:30

Na drugi dirki za SP Gajser in Gerčar

Profimedia
Slovenska motokrosista Tim Gajser in Klemen Gerčar bosta sezono svetovnega prvenstva začela konec tedna v Valkenswaardu na Nizozemskem. Na prvi dirki v Argentini pred dvema tednoma slovenskih predstavnikov ni bilo. Na Nizozemskem pa bo tekmoval tudi Maks Mausser, ki bo udeleženec dirke evropskega prvenstva EMX 125.

Sezona svetovnega prvenstva se je začela 4. marca v Argentini. Tim Gajser, ki ima za letos visoke cilje, je moral prvo dirko zaradi poškodbe čeljusti izpustiti in se bo tekmecem pridružil na drugi dirki sezone.

"Bil sem žalosten, ker nisem mogel odpeljati dirke v Argentini, ampak verjamem, da se vse zgodi z razlogom. Sedaj sem nazaj in že ta vikend bom dal vse od sebe," je povedal Gajser in dodal, da se kljub izpuščeni dirki, na kateri ni mogel osvojiti nobene točke, njegovi načrti za letošnje leto niso spremenili. "Sezona je zelo dolga, pred mano je še 18 dirk. Zame je zelo pomembno, da bom na vseh konstanten, da jih odpeljem, kot znam. In da, seveda, skušal se bom čim večkrat uvrstiti na zmagovalne stopničke," je pred odhodom na Nizozemsko napovedal Gajser.

Gerčarju so v zadnjih dveh sezonah načrte prekrižale poškodbe, saj je moral tako lansko kot predlansko končati predčasno. Toda našel je moč in voljo za novo vrnitev: "Trdo sem garal, da sem koleno po poškodbi maja lani spravil v takšno stanje, da sem lahko v drugi polovici decembra sedel na motor. Januarja sem bil na Sardiniji, kjer so priprave potekale v skladu z načrti", je povedal Gerčar, ki načrtuje nastope na dirkah svetovnega prvenstva v Evropi.


Jernej Irt je tretji slovenski dirkač v SP, a se bo karavani pridružil aprila na dirki v Italiji. Zaradi omejenih finančnih zmožnosti bo letos nastopil na petih dirkah na evropskih tleh.

Kvalifikacije kategorije MXGP bodo v soboto ob 17.10. Prva vožnja dirke bo na sporedu v nedeljo ob 14.15, druga ob 17.10.

Na uvodni dirki, ki je bila na sporedu pred 14 dnevi v Argentini, je slavil Nizozemec Jeffrey Herlings. Drugo mesto je osvojil aktualni svetovni prvak, Italijan Antonio Cairoli, ki je dobil prvo vožnjo.

Poleg dirke svetovnega prvenstva bo v Valkenswaardu tudi prva dirka evropskega prvenstva za kategorijo EMX 125, kjer bo letos vozil Mausser; mladi dirkač je od konca lanske sezone varovanec Bogomirja Gajserja, ki je z njegovim napredkom zelo zadovoljen. Pred Mausserjem je osem dirk, njegov cilj pa je uvrščanje med dobitnike točk.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike